Nieuwe uitbreiding en spelmodus voor Hearthstone aangekondigd

Tijdens BlizzCon 2019 was ook Hearthstone aanwezig tijdens de keynote, en niet zomaar: er werd een nieuwe uitbreiding en een nieuwe spelmodus onthuld! De uitbreiding heet Descent of Dragons en is vanaf vandaag aan te schaffen.

Descent of Dragons draait, zoals de naam al doet vermoeden, om drakenkaarten. Alle evil-klassen krijgen toegang tot de nieuwe hero card Galakrond, die drie vormen kent: The Nightmare, The Apocalypse en The End of Azeroth. Deze kun je verkrijgen middels het nieuwe invoke-effect. Dit kan worden geactiveerd als Galakrond zich in je hand óf deck bevindt.

De goedzakken, echter, krijgen toegang tot een andere draak: Ysela, Unleashed. Over deze draak is minder bekendgemaakt. Wel is bekend dat Descent of Dragons verschijnt op 10 december.

Dan de nieuwe spelmodus: Battlegrounds. In tegenstelling tot een zekere associatie die deze naam oproept, gaat het niet om een battle royale-modus. In plaats daarvan kijkt Hearthstone Battlegrounds voor inspiratie naar autobattlers die immens populair zijn op mobiele platformen: je koopt kaarten uit een willekeurige set, en door drie van dezelfde unit te kopen, kun je je soldaten upgraden.

Battlegrounds’ unieke twist aan de autobattler zijn de karakteristieke Heroes: die maken ook in de nieuwe modus hun opwachting, en kunnen dienen om je kaartselectie omheen te bepalen.

Hearthstone Battlegrounds gaat in beta op 12 november. Als je echter een Virtual Ticket voor BlizzCon 2019 of een pre-order voor Descent of Dragons hebt, kun je de testfase al vanaf 5 november spelen.

Het is nog niet bekend wanneer de Battlegrounds-modus definitief verschijnt.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren