EA zal Codemasters met rust laten

In februari heeft Electronic Arts Codemasters gekocht voor 1,2 miljard dollar en vanaf dat moment was de toekomst van de studio natuurlijk enorm onzeker. EA sluit graag studio’s als ze niet rendabel zijn en dus houden veel mensen hun hart vast. De directeur van EA, Andrew Wilson, heeft nu laten weten dat ze de studio met rust laten, net zoals ze met Respawn hebben gedaan (via VG247):

“Similar to Respawn, our orientation isn’t to come in and take over Codemasters; our orientation isn’t to come in and turn Codemasters into another Electronic Arts studio; our orientation is around the provision of opportunity.”

De quote bevat geen enkel woord dat niet totaal gelul is. Ten eerste hebben ze Respawn in het begin helemaal niet met rust gelaten, ze zaten de studio eerder in de weg. De eerste Titanfall had geen singleplayer-component, wat raar is als je de franchise een beetje kent. EA geloofde toen niet in singleplayer-ervaringen. Na de teleurstellende resultaten van het eerste deel kwam het tweede deel uit mét een singleplayer. Titanfall 2 is één van de beste shooters ooit gemaakt, maar werd door EA uitgebracht een week na Battlefield 1 en een week voor Call of Duty Infinite Warfare. Het gevolg was dat de game werd weggeconcurreerd door twee giganten van games, waarvan één van EA zelf. Daarna liet EA Respawn met rust. Niet omdat ze hen de vrijheid wilde geven, maar omdat ze geen vertrouwen meer hadden in de studio. Gezien de historie van EA was het helemaal niet gek geweest als Respawn toen gesloten zou worden, ware het niet dat ze bezig waren met Jedi Fallen Order.

Vanuit het niets verscheen Apex Legends, zonder enige marketing-push. De game kreeg niet eens een aankondiging. Toevallig werd dat een enorm succes. Niet dankzij maar ondanks Electronic Arts.

We kunnen niet wachten op Formula 1 Ultimate Team! Als je geluk hebt met Legends-kaartjes kun je dan racen met Niki Lauda!

  1.   
    RLXTR's avatar

    Formula 1 Ultimate Team XD
    Ik heb het de laatste tijd veel te druk om echt lang te gamen. Kunnen we het helen spelen zelf niet overslaan en dat we dan gewoon direct geld naar EA overmaken. Dat is voor iedereen toch het makkelijkst. Het scheelt weer een bak frustratie en je krijgt er een hoop tijd voor terug.