EU geeft goedkeuring voor overname Bethesda

He? Maar Microsoft had Bethesda toch al overgenomen? Dat klopt, voor een lousy 7,5 miljard dollar, maar bij dit soort grote verschuivingen in een industrie moet de politiek er ook nog een plasje over doen. Nadat de Amerikaanse US Securities & Exchange Commission al zijn goedkeuring had gegeven, geeft de Europese Commissie nu ook zijn zegen voor de overname. En dat betekent dat Microsoft nu officieel eigenaar is van Bethesda Game Studios (Skyrim, Fallout), Arkane Studios (Dishonored, Deathloop), MachineGames (WolfenStein, Indiana Jones-game), id Software (Doom), Zenimax Online (The Elder Scrolls Online) en Tango Gameworks (The Evil Within, Ghostwire Tokyo) (via Videogamer).

Voor de nabije toekomst verandert er niet zoveel want Microsoft zal de gemaakte deals omtrent Deathloop en Ghostwire: Tokyo gewoon honoreren en die games blijven dus exclusief voor PlayStation. In de toekomst gaat dit ongetwijfeld veranderen en het zal ons niet verbazen dat de nieuwe The Elder Scrolls en Starfield exclusief zullen verschijnen voor Xbox (en pc).

De p̶a̶t̶h̶o̶l̶o̶g̶i̶s̶c̶h̶e̶ ̶l̶e̶u̶g̶e̶n̶a̶a̶r̶ baas van Bethesda Game Studios, Todd Howard, heeft eerder te kennen gegeven dat het wat hem betreft onwaarschijnlijk is dat The Elder Scrolls ooit een console-exclusieve game zal worden, maar hey, Todd moet tegenwoordig meneer Spencer zeggen tegen de grote baas van Xbox; ergo: daar gaat hij niet over (onderstaande photoshop kon ik niet laten…).

Nu Microsoft en Sony ook qua software enorme grootmachten zijn, kan er misschien wel eens onderhandeld gaan worden en dat zou natuurlijk de droomuitkomst zijn. The Elder Scrolls, Spider-man, Fallout en God of War voor IEDEREEN!

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren