Bethesda schuift zowel Starfield als Redfall door naar 2023

Het is waarschijnlijk niet het soort nieuws waar je als gamer op zit te wachten, maar Bethesda moet helaas mededelen dat twee van diens games wat vertraging hebben opgelopen. Liefhebbers van zowel Starfield als Redfall kunnen een 2022 release vergeten, aldus de uitgever. Starfield en watte? Redfall… kent u dat niet?

Nou ja, om eerlijk te zijn, Redfall is bij lange na niet zo hard geplugd dan Starfield, waar Jan en alleman al tijden over praat. Om je even bij te praten, Redfall is een first-person shooter met een hoof vampieren-gehalte. Alweer een? Ja, alweer een. Daar kun je er immers nooit genoeg van hebben. Anywho, die game – ontwikkeld door Arkane Austin – komt dus niet meer dit jaar.

En dan die andere, meer intergalactische klapper: Starfield. Ook daar heeft Bethesda Game Studios net even wat meer tijd voor nodig dan aanvankelijk gepland. Allemaal heel vervelend uiteraard, maar het is nou eenmaal zo. Soms zit het mee, soms zit het tegen. Beter dat dan achteraf op je knietjes jezelf moeten verontschuldigen voor een half defecte game, toch? Daar heeft Bethesda – vooral sinds het Fallout 76 debacle – niet zo heel veel behoefte meer aan.

Ach ja, er zijn ergere dingen in de wereld. Je zou maar in Oekraïne wonen, om maar een dwarsstraat te noemen. En mocht je door dit nieuws toch écht ontroostbaar zijn geworden, besef je dan dat Xbox en Bethesda waarschijnlijk toch nog het een en ander rondom beide games te tonen hebben gedurende een ‘amazing’ E3-achtige showcase op 12 juni.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren