Starfield is Bethesda’s volledig nieuwe IP

Nog net voordat The Elder Scrolls VI dan eindelijk al plagend werd onthuld, kondigde Bethesda plots een compleet nieuwe franchise aan tijdens hun #BE3-persconferentie te Los Angeles. Een originele franchise, nota bene de eerste in vijventwintig jaar, zo beweerde woordvoerder Todd Howard van Bethesda. Het gaat hier om Starfield, die zich voorlopig nog zal even zal hullen in mysterie.

Met slechts een bijzonder minimalistische onthullingstrailer ter aankondiging (ook hieronder te bezichtigen), wordt niet bijzonder duidelijk wát Starfield precies voor een game is. Een open wereld in een futuristische en buitenaardse setting, zo lijkt het. Maar meer dan dat blijft voorlopig nog even in het ongewisse.


Howard liet tijdens de persconferentie wél weten dat hier ging om een titel voor “de volgende generatie”. Hoogstwaarschijnlijk doelt hij daarmee op de opvolgers van de PlayStation 4 en Xbox One, waarover vooralsnog niets substantieels uit de doeken is gedaan.

De onthulling van Starfield komt wellicht niet voor iedereen als een even grote verrassing. De naam stond al langer in het geheim geregistreerd bij Bethesda, maar bleek en sommige online amateuranalisten hadden de onthulling al voorspeld in erg vergezochte video’s en artikelen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren