CD Projekt RED na Ubisoft Europa’s grootste gamebedrijf

Gamebedrijven worden steeds groter en dus ook waardevoller. Zo ook CD Projekt RED, de ontwikkelaar achter The Witcher en het helaas uitgestelde Cyberpunk 2077. Dit Poolse bedrijf is sinds 2017 flink in marktwaarde gegroeid: van 1,6 miljard dollar naar 8 miljard! Daarmee is het bedrijf het op één na waardevolste gamebedrijf van Europa. Alleen het getergde Ubisoft gaat de Polen nog voor.

Ubisoft is momenteel ongeveer 9,6 miljard dollar waard, wat betekent dat je dat bedrag moet overhandigen om het bedrijf over te kopen, zoals Vivendi lange tijd probeerde totdat Ubisoft dat definitief tegenhield. Het lijkt onwaarschijnlijk dat dit zomaar gebeurt, maar het is wel een mooie peiling van hoe het gaat met onze prachtige industrie.

De vergelijking is overigens op zijn minst opmerkelijk te noemen: CD Projekt RED geeft beduidend minder games uit per jaar dan Ubisoft, dus per game maken de Polen behoorlijk wat meer winst dan het Franse bedrijf. Ongetwijfeld zal de recent verschenen Witcher-serie op Netflix daaraan hebben bijgedragen, aangezien The Witcher 3 sindsdien nog populairder was dan bij de launch. Maar ook het aankomende Cyberpunk 2077 zal verantwoordelijk zijn voor de stijging in marktwaarde.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren