CD Projekt schikt met investeerders voor 1,85 miljoen dollar

CD Projekt RED – de Poolse ontwikkelaar verantwoordelijk voor Cyberpunk 2077 – is vandaag met de schrik vrijgekomen. Na een behoorlijk juridisch dispuut zijn de studio en een trits ontevreden investeerders tot een schikking gekomen, waarbij CD Projekt alleen maar blij kan zijn met de uitkomst ervan. De hele zaak wordt namelijk voor het luttele bedrag van 1,85 miljoen dollar afgewikkeld. 1,85 miljoen dollar, dat is ongeveer een dollar per bug tijdens launch.

Mocht je nu denken “gast, 1,85 miljoen dollar… ik heb met regelmaat minder in m’n kontzak”, dat klopt. 1,85 Miljoen dollar is en blijft een smak geld, maar dat is niks vergeleken met het bedrag dat de game heeft opgebracht. Om het even in perspectief te plaatsen, Cyberpunk 2077 bracht al 563 miljoen dollar op in diens releasemaand alleen. Inderdaad, in één maand. Okay, daar moet nog wel 2,2 miljoen dollar vanaf worden getrokken gezien de ontwikkelaar met refunds te maken kreeg, maar toch.

Maar goed, CD Projekt zal er wel blij mee zijn. Goed nieuws is ook wel eens leuk, vooral wanneer ene Keanu Reeves je onbedoeld aardig te kakken zet in een interview met Verge. Ze hebben nu in ieder geval genoeg biljetten over om de tranen mee te drogen.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren