CD Projekt liegt door: Keanu Reeves heeft nooit Cyberpunk 2077 gespeeld

Keanu Reeves is toch wel hét gezicht van Cyberpunk 2077, als “legendarische rocker” Johnny Silverhand. Op vele uitingen zag je zijn digitale verschijning en ontwikkelaar CD Projekt was natuurlijk dolblij met zo’n icoon voor hun game. Toch was de betrokkenheid van Reeves volledig zakelijk, zo blijkt inmiddels.

Afgelopen november beweerde Adam Kicinski, president van CD Projekt, dat Keanu Reeves de game had gespeeld en er lyrisch over was:

He played the game. But as far as I know haven’t finished yet. So — but definitely, he played the game and he loves it.

Het blijkt de zoveelste leugen te zijn in een jaar vol aanfluitingen. In een recent interview over de Unreal Engine 5 demo The Matrix Awakenens werd Reeves gevraagd of hij zelf ooit videogames speelt. Het antwoord was een duidelijk “nee”. Ook niet ‘zijn’ Cyberpunk? Neen! Reeves heeft demo’s gezien van de game, maar Cyberpunk 2077 heeft hij nooit zelf gespeeld.

De verklaring van Keanu Reeves zal CD Projekt wederom in verlegenheid brengen. Mogelijk krijgt dit nog serieuze gevolgen, want het bedrijf is momenteel in een juridische strijd verwikkeld met een groep aandeelhouders. Die vinden dat ze zijn misleid en voorgelogen door CD Projekt. De nieuwste leugens van grote baas Kicinski zijn in elk geval geen aanwijzing dat de Poolse studio aan het verbeteren is.

Wordt vervolgd!

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Oooh how the mighty has fallen.
  Op dit moment heb ik geen fav game studio’s meer die gewoon eerlijk is, of waar (bijna) geen controverse ropics aangelinkt is.

 2.   
  ChielB's avatar

  Het jammere is, dit zit puur in de managementlaag. Directie gooit de goede naam te grabbel, terwijl er echt wel capabele mensen daadwerkelijk aan het werk zijn. The Witcher 3 en alle expansions blijven zo briljant.

  Cyberpunk 2077 had gewoon pas deze december uitgebracht moeten worden, dan hadden ze volgens mij veel meer kunnen bereiken.