Cyberpunk 2077 is uitgesteld

Bijna op iedere wenslijstje is de game Cyberpunk 2077 wel te vinden. Toch heeft de Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red slecht nieuws in petto voor degene die hun innerlijke Cyberpunk naar een hoger niveau willen tillen in april. De game is namelijk met een bijna een halfjaar uitgesteld.

Middels een bericht laat CD Projekt Red weten dat de game weliswaar compleet en speelbaar is, maar er toch nog genoeg werk moet worden verricht om Cyberpunk 2077 de ultieme beleving te bezorgen. Door de grootheid en complexiteit die Night City met zich meebrengt, wilt de Poolse ontwikkelaar meer tijd besteden aan het testen van de wereld, de bugs eruit halen en natuurlijk de puntjes op de i zetten.

We have important news regarding Cyberpunk 2077’s release date we’d like to share with you today.

Cyberpunk 2077 won’t make the April release window and we’re moving the launch date to September 17, 2020.

We are currently at a stage where the game is complete and playable, but there’s still work to be done. Night City is massive – full of stories, content and places to visit, but due to the sheer scale and complexity of it all, we need more time to finish playtesting, fixing and polishing. We want Cyberpunk 2077 to be our crowning achievement for this generation and postponing launch will give us the precious months we need to make the game perfect.

Expect more regular updates as we get closer to the new release date.

We’re really looking forward to seeing you in Night City, thank you for your ongoing support!

Dit zorgt er kortom voor dat de game niet meer verschijnt op 16 april, maar nu ‘pas’ beschikbaar zal zijn op 17 september 2020 voor de PlayStation 4, pc en Xbox One. Tot die tijd kan je natuurlijk op Gamersnet terecht voor alle nieuwtjes en updates over de progressie die de Poolse ontwikkelaar met Cyberpunk 2077 maakt.

 1.   
  Anoniem-941233237's avatar

  Net wanneer het nieuwe schooljaar begint. Word dus pas kerstvakantie voor mij

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  Dit kon je al aan zien komen helaas… Dit gaat een rustig jaar worden voor mij denk ik.

 3.   
  raxpherion's avatar

  En weer een grote titel uitgesteld. Fuuuck. Echt een karig eerste half jaar van 2020. Ik wacht dan meteen wel op de ps5 versie. Word een duur najaar zo

 4.   
  Sander Klijn's avatar

  ”A delayed game is eventually good, but a rushed game is forever bad.” – Shigeru Miyamoto

 5.   
  Turk–Life's avatar

  Is niet erg.

 6.   
  Anoniem-1790929505's avatar

  Check de Quantic Dream FB-pagina. Daar zien we sinds enkele uren waarschijnlijk een screenshot van hun nieuwe game. Met onderstaande begeleidende tekst ↓.

  “2019 was an exciting year for us…
  Our resolution for 2020 is to never stop surprising you
  What’s yours?”

  https://www.facebook.com/officialquanticdream/photos/a.418602331553344/2819905821422971/?type=3&theater

 7.   
  Zorroberner's avatar

  Ik was sowieso niet van plan het voor de current gen te kopen. Maar lijkt nu bijna Gta V ook in september laatste jaar van consoles een grote game eruit gooien. Ze kunnen dan beter meteen voor Next Gen gaan.

 8.   
  mattioza's avatar

  Ach ze zijn er nu toch al 7 jaar aan bezig, op die paar maanden zal het ook niet meer aankomen. Ik vind het persoonlijk ook wat zonde dat ze nog voor de huidige generatie consoles zijn gegaan, zal waarschijnlijk veel vloeiender zijn op de next gen consoles. Hopelijk voorzien ze ook gratis upgrades zoals bij de PS Pro nu vaak het geval is, voor wat extra stabiliteit, denk dat het geen overbodige luxe gaat zijn met zo’n grote wereld.

 9.   
  tijn80's avatar

  @raxpherion: Maar je bespaart in het voorjaar wel weer :-p