Gaat Sony Remedy kopen voor Alan Wake 2 op PlayStation 5?

Het lijkt erop dat de PlayStation 5 en de Xbox Scarlett inhoudelijk weinig van elkaar zullen verschillen en dus zullen het vooral de exclusieve games zijn die de spelcomputers gaan verkopen. Eergisteren wist de directeur van Sony Interactive Entertainment al te melden dat ze kijken naar het aantrekken van nieuwe studio’s en Microsoft heeft het afgelopen jaar al acht nieuwe studio’s opgekocht. Nu lijkt Sony zijn zinnen te hebben gezet op Remedy.

In mei al bracht de baas van Sony Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, een bezoek aan de ontwikkelaars achter Alan Wake en het nog te verschijnen Control. Volgens verschillende bronnen (via PushSquare) gaat Sony een bod doen om de studio over te nemen, wat zou betekenen dat een nieuwe Alan Wake en een mogelijk vervolg op Control exclusief voor de PlayStation-consoles kunnen verschijnen.

Remedy heeft altijd een onafhankelijk ontwikkelaar willen zijn, dus er zal zeker onderhandeld moeten worden willen ze het bedrijf verkopen. Toch is het wel opvallend dat Remedy eergisteren naar buiten heeft gebracht dat ze de rechten op Alan Wake weer in eigen bezit hebben en dat ze een royalty-uitkering van 2,5 miljoen euro hebben ontvangen. Was dit een tactisch persbericht om de prijs op te drijven?

De tijd zal het leren of Sony dit voor elkaar krijgt. De kwaliteit van PlayStation-titels is altijd bijzonder hoog, met releases als Spider-man, God of War, Horizon Zero Dawn en het nog te verschijnen The Last of Us Part 2 en Death Stranding.

Het voelt verfrissend dat de strijd om de nieuwe generatie consoles vooral draait om de games, in plaats van media-functies, camera’s en ander poespas. Een overwinning voor de gamer lijkt ons!

 1.   
  mmx's avatar

  Zou best wel eens kunnen .

 2.   
  OnOwned's avatar

  Remedy is oprecht een hele toffe toevoeging aan het portfolio van Sony, ook al was Quantum Break bij de concurrent geen groot succes. Maken altijd extreem verhalende games, wat perfect past bij de rest van de line-up van PlayStation.

  Als je wilt ontsnappen aan alle games as a service bullshit, kan je bij Sony gelukkig nog veilig terecht.

 3.   
  Petor's avatar

  @OnOwned: Wacht maar Amador 😉

 4.   
  Rijstekorrel's avatar

  Alan Awake leek mij echt super leuk, 1 van de weinige leuke Exclusive xbox spellen voor mij.
  Ik ga er echter geen xbox voor kopen, dus dit zal zeker leuk zijn.

 5.   
  OnOwned's avatar

  @Petor: Laat mij gewoon even in mijn mooie Utopia leven