Sony overweegt aantrekken nieuwe studio’s voor PlayStation 5

Microsoft is de afgelopen tijd ontzettend in de weer geweest als het gaat om het kopen van nieuwe ontwikkelstudio’s. Afgelopen E3 is Double Fine de achtste(!) studio geworden in een jaar tijd, die is overgenomen door Microsoft. Dit is bij Sony natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gegaan en het lijkt dat het bedrijf ook het een en ander wilt aanschaffen.

Met de release van de nieuwe Xbox in de planning voor eind volgend jaar, wilt Sony zich beter wapenen tegen de directe concurrent en nieuwe spelers als Google Stadia. In een gesprek met Nikkei zegt Jim Ryan, CEO van Sony Interactive Entertainment, dat exclusieve content belangrijker dan ooit is geworden. Met 13 studio’s heeft SIE al een flinke stroom aan hoge kwaliteit games, maar Ryan ziet graag de hoeveelheid studio’s groeien.

Het lijkt erop dat Sony zich dan vooral wilt richten op kleine studio’s, om ze te kunnen helpen met de vele mogelijkheden en ervaring die SIE kan bieden.

We have been in the game business for 25 years and have big assets. […] It will be difficult for new entrants to have such a production company or title.

Overigens zijn een aantal studio’s nog druk bezig met games voor de huidige generatie. Death Stranding verschijnt in november, terwijl The Last of Us Part 2 en Ghost of Tsushima nog in ontwikkeling zijn. Santa Monica lijkt al druk in de weer voor een nieuwe God of War op de PlayStation 5, als we er van uit mogen gaan dat de nieuwe generatie van Sony zo komt te heten.

 1.   
  mmx's avatar

  Dit gaat weer geld kosten een nieuwe PS 5 .maar ik denk dat Sony zich beter bij de bestaande succes formule kan houden i p v andere studio’s.

 2.   
  dandanna's avatar

  @mmx: Bestaande succesformule van Sony heeft helaas ook een houdbaarheidsdatum. Stil zitten is geen optie dus lijkt mij vanzelfsprekend dat Sony op nieuwe potentiele studio’s aan het jagen is, die bereidt zijn zich 100% aan de PlayStation te committeren.

 3.   
  mmx's avatar

  @dandanna: ach ja nieuwe bezems vegen schoon toch.

 4.   
  dandanna's avatar

  @mmx: Mee eens.

 5.   
  mmx's avatar

  @dandanna: ik denk dat dit allemaal gericht is op de PS 5 .dat moeten dus grote titels gaan opleveren.