Cyberpunk 2077 kent drie achtergrondverhalen voor personages

De hype voor Cyberpunk 2077 is eigenlijk al sinds de aankondiging in 2012 te voelen: men wil maar wat graag weten waar de ontwikkelaar achter The Witcher 3 in de toekomst mee komt. Dit is alleen maar heftiger geworden sinds de afgelopen E3, waar werd aangekondigd dat de game op 16 april 2020 verschijnt en dat Keanu Reeves breathtaking is. Gelukkig druppelen de details over de nieuwe creatie van CD Projekt RED mondjesmaat binnen.

Vooral de RPG-elementen worden de laatste tijd veel onthuld. We wisten al een tijdje dat we hoofdpersoon V kunnen customisen en onlangs werd aangekondigd dat Cyberpunk 2077 geen moraalsysteem krijgt. Nu licht CD Projekt RED een tipje van de sluier die over de character creation hangt. Je kunt voor V namelijk drie verschillende achtergrondverhalen (Lifepaths) kiezen. Dit is van invloed op het verhaal én op je startlocatie in de game.

De drie beschikbare verhalen heten Nomad, Corpo en Street Kid. De Nomad begint zijn of haar verhaal waarschijnlijk in de Badlands, waar de Corpo en Street Kid vermoedelijk in Night City zelf beginnen. Wel starten ze hoogstwaarschijnlijk in twee verschillende districten van deze stad.

Het idee van de lifepaths komt voort uit de Cyberpunk-bordspellen, waarin je een flow chart doorloopt om de achtergrond van je personage te bepalen. In de digitale versie is het echter niet afhankelijk van de rol van een dobbelsteen, maar van je eigen keuze.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

  1.   
    Papachico's avatar

    Vet man! Echt zin in.

  2.   
    Heccer's avatar

    @Papachico: ik niet 287 dagen nog tegaan. Haha