Cyberpunk 2077 krijgt geen systeem voor moraal; mogelijk wel New Game+

Ontwikkelaar CD Projekt RED gooide de afgelopen E3 hoge ogen met gameplay en een releasedatum van Cyberpunk 2077.  In een recent gesprek met quest director Mateusz Tomaszkiewicz ging het over de morele keuzes die je in de game kunt maken.

Net zoals de vorige game van CD Projekt RED, The Witcher 3: Wild Hunt, kent Cyberpunk 2077 geen systeem voor het bijhouden van je moraal. Er is geen duidelijk nobel of gemeen pad om te bewandelen. Vaak zijn het qua moraal keuzes in een ‘grijs gebied’. Tomaszkiewicz vertelde dit aan de hand van een voorbeeld omtrent stealth en het vermijden van dodelijke slachtoffers in de game:

We don’t have a moral system per se. […] to complete it non-lethally you have to be very good at stealth. Invest in points that allow you to stealth better, use weapons that will allow you to incapacitate the enemy instead of killing them, to make the moral choices that will allow you to avoid killing people throughout the game.

Wat Cyberpunk 2077 mogelijk wél gaat krijgen, is een New Game+ optie. Formeel is het niet bevestigd, maar in een privégesprek met een van de ontwikkelaars kwam de volgende opmerking aan het licht:

Most likely, it won’t be possible to max out everything on one playthrough, as it would have little sense to have a game that is about replayability and choices, while in the same time allow the players to max out all the stats on the first run…

Het zou geheel in lijn zijn met, wederom, The Witcher 3 om na de release van de game een update uit te brengen die New Game+ mogelijk maakt. De tijd zal het in elk geval leren. De dames en heren van CD Projekt RED hebben nog tot volgend jaar april om aan Cyberpunk 2077 te sleutelen. De druk op de game lijkt in elk geval enorm te zijn om 16 april te verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc.

Naast een New Game+ update houden we ook alvast rekening met grote uitbreidingen. Misschien komt er ook nog wel een “you are breathtaking achievement“?

  1.   
    the ultimate gamer boss's avatar

    Mark my words gaat weer uitgesteld worden