Cyberpunk 2077 krijgt uitbreidingen gelijkwaardig aan The Witcher 3

De bekendmaking dat Keanu Reeves een aardig grote rol in Cyberpunk 2077 gaat spelen, tijdens de persconferentie van Microsoft, was misschien wel de grootste verrassing van de afgelopen E3. Nadat CD Projekt RED ook nog eens had bekendgemaakt dat ze op Gamescom de nieuwste gameplay openbaren, laat de Poolse ontwikkelaar het niet daarbij zitten.

In een exclusief interview met Prima Games onthult de UI coördinator Alvin Liu dat er nog veel meer van Cyberpunk 2077 kan worden verwacht in de toekomst. Liu vertelt namelijk dat Cyberpunk 2077 ook de mogelijkheden krijgt om met uitbreidingen te komen die gelijkwaardig aan de expansies van The Witcher 3: Wild Hunt zijn.

We want to make sure everything’s complete, but we also want to build open worlds. I know when I was playing The Witcher 3 and I finished everything, I still want to know what everyone was up to. I think we’re going to have opportunities like that as well for Cyberpunk 2077.

Daarbij werd ook al snel door Liu benoemd dat het verhaal niet zal lijden onder deze uitbreidingen, er wordt namelijk niks geschrapt van het verhaal voor de komst van deze expansies.

We’re not withholding content, we’re not withholding story for the future to try to, you know, monetize it or sell it in pieces or anything like that. You’re going to get the whole, full value game here.

Cyberpunk 2077 verschijnt na zeven jaar, nadat de game in 2013 al was onthuld, op 16 april 2020 voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. Mogelijk maakt de game op een later moment ook de overstap naar de nieuwe generatie consoles.

  1.   
    Papachico's avatar

    Liu vertelt namelijk dat Cyberpunk 2077 ook de mogelijkheden krijgt om met uitbreidingen te komen die gelijkwaardig aan de expansies van The Witcher 3: Wild Hunt zijn.

    YEEEEES!

    Die uitbreidingen waren al een volwaardige game opzich. Kan die hele game-industrie nog een puntje aan zuigen.