Cyberpunk 2077 krijgt custom karakters; geheime boodschap in trailer

Tijdens de Xbox E3 Media Briefing op de E3 werden de eerste beelden getoond van Cyberpunk, maar in deze trailer zat een verborgen boodschap verwerkt.Aan het begin van het scherm wordt een soort hack-episode getoond, waarna het beeld begint te flikkeren. Dit is het punt waarop de boodschap in beeld was:

Omdat de afbeelding hierboven wellicht wat moeilijk te lezen is, zetten we hier uiteen wat ontwikkelaar CD Projekt RED zoal wil delen. Allereerst biedt de studio zijn excuses aan voor de lange radiostilte rondom de game. De Polen wilden zich eerst richten op het afronden van The Witcher 3: Wild Hunt en de uitbreidingen daarvoor, voordat men zich ging richten op Cyberpunk 2077. Sinds de cinematische trailer in 2013 hebben we niets meer gehoord, omdat de Poolse studio pas van zich wilde laten horen toen men wat concreets had om te tonen.

Daarnaast zegt CD Projekt RED wat meer over de setting van zijn nieuwste project. Cyberpunk 2077 speelt zich af in een sterk verdeeld Amerika: megacorporaties beheren elk aspect van de beschaafde wereld en de rest wordt gerund door bendes. In deze wereld maak jij je eigen personage aan. Wat volgt is voorlopig exclusief voor de aanwezigen op de beursvloer: er is een demo van het spel op de E3 waar meer informatie kan worden verkregen.

Tot slot beantwoordt CD Projekt RED nog wat veelgestelde vragen over Cyberpunk 2077. Allereerst zegt men dat er momenteel niets bekendgemaakt kan worden over de releasedatum. De studio zegt dat de game uitkomt wanneer hij klaar is voor release. Ook kan men niets kwijt over hoe groot de game moet worden. Wanneer de boel een samenhangend geheel begint te worden, zal de ontwikkelaar (vóór de release) bekendmaken wat de schattingen zijn wat betreft speelduur.

Wat uitbreidingen en DLC betreft, zegt CD Projekt RED dat we hetzelfde mogen verwachten als voor The Witcher 3. Deze game kreeg meerdere gratis DLC-pakketjes, dus het zou zomaar kunnen dat Cyberpunk 2077 ook van deze gratis updates wordt voorzien. Daarnaast kent Cyberpunk 2077 geen enkele vorm van DRM op pc.

Tot slot sluit CD Projekt RED microtransacties op stellige wijze volledig uit:

In a single player role-playing game? Are you nuts?
Het lijkt er dus op dat de Poolse ontwikkelaar de lijn voortzet die het al lange tijd aanhoudt. Laten we hopen dat we snel meer informatie krijgen over Cyberpunk 2077.

 1.   
  GamerJaime's avatar

  Ik hou van CD projekt red! Ik hou van hun comments op micro transactions! And fuck wat ziet de wereld er wreed uit! Ik wil dit spelen! NU!!!

 2.   
  mattioza's avatar

  Die wereld gaat echt enorm zijn, geen wonder dat ze er 10 jaar aan bezig zullen geweest zijn. Misschien ook wel logisch dat ze het opsparen voor de nieuwe generatie, weet niet of de originele Xbox One en PS4 het soepel zouden kunnen draaien.

 3.   
  Daniel Z's avatar

  Ik werd wel warm van binnen. Het gaat nog even duren, maar het is het hopelijk waard.