Destiny 2 Shadowkeep luidt nieuw tijdperk in

De E3 is nog niet eens begonnen, maar de aankondigingen stromen vandaag flink binnen. Ook Bungie is van de partij en de studio heeft het nieuwe hoofdstuk in het leven van Destiny 2 aangekondigd. Shadowkeep gaat de eerste uitbreiding worden, zonder Activision als uitgever. Ook gaan er flink wat dingen op de schop en heeft Bungie cross-save tussen alle platformen aangekondigd.

Shadowkeep lijkt een feest van herkenning te worden voor de fans van de franchise, sinds de eerste dagen van de originele Destiny. In deze uitbreiding gaan we namelijk terug naar de maan en komen we oude bekende Eris Morn tegen. Zij is sinds het begin van Destiny 2 compleet uit het beeld verdwenen, maar lijkt nu het middelpunt te worden in Shadowkeep. Een oude dreiging keert terug en in de trailer zien we heel even wat verslagen vijanden opduiken, waaronder Oryx.

Hoewel er nog weinig bekend is over de precieze content, heeft Bungie al wel een aantal dingen bevestigd. Shadowkeep bevat een nieuwe Raid die gaat plaatsvinden in de Black Garden, de mysterieuze plek waar de eindbaas uit deel één werd bevochten. Ook moet Destiny 2 een diepere RPG ervaring worden, dus krijg je veel meer mogelijkheden om je pantser te upgraden en wordt de endgame drastisch veranderd.

Verder worden er nieuwe Exotic Weapons toegevoegd en die krijgen unieke krachten, die we tot op heden nog niet gezien hebben. Denk aan een geweer die een zwakke plek creëert bij een vijand en een boog sterk genoeg om de vijand omver te blazen. Ook worden er finishing moves aan Destiny 2 toegevoegd, al is nog niet bekend hoe deze precies gaan werken.

Op bedrijftechnisch vlak heeft Bungie een aantal verrassende aankondigingen gedaan. Shadowkeep is zonder voorgaande DLC te spelen. Het enige wat je nodig hebt is de basisgame, die al tijden voor een paar euro is op te pakken. Shadowkeep zelf gaat 35 euro kosten en is daarmee goedkoper dan Forsaken van een jaar geleden. Bungie laat met Activision ook Battle.net achter op pc en verhuizen naar Steam. Epic Games lijkt daardoor achter het net te vissen.

Mocht je Destiny eerst nog uit willen proberen, dan kan je binnenkort ook terecht bij de free-to-play versie van de game; New Light. Alle content uit het eerste jaar van Destiny 2 is gratis uit te proberen en als de game je dan toch enorm leuk lijkt, dan kan je later de extra uitbreidingen alsnog kopen. Een toffe manier om nieuwe spelers kennis te laten maken met de shooter.

En als kers op de taart heeft Bungie het voor elkaar gekregen om cross-saves te introduceren over alle beschikbare platformen; Xbox One, pc, Google Stadia en, jawel, PlayStation 4. Je kan je progressie dus delen op alle platformen en kan lekker verder met waar je gebleven bent, ongeacht welke console je opstart. Bungie is daarmee een van de weinige partijen, die het stugge Sony heeft weten om te praten om volledige cross-platform functionaliteiten toe te laten.

Vanaf 17 september is Destiny 2: Shadowkeep verkrijgbaar op Xbox One, pc en PlayStation 4. Google Stadia wordt in november gelanceerd en vanaf dan is Shadowkeep ook daar te koop.

  1.   
    Tadao's avatar

    Okay, maar de basis van het spel van de Activision tijdperk staat er nog, toch? Dat is waar ik mij zorgen over maak, ik heb dan bijna liever Destiny 3, of iets vers. Ik zal nooit ontkennen dat het schieten leuk/goed is, maar de rest voelde gewoon zo traag voor mij