Bungie neemt rechten voor Destiny over van Activision

Behoorlijk verrassend nieuws vanuit Activision, want de uitgever gaat de rechten van Destiny overhandigen aan Bungie, de ontwikkelaar van de franchise. In een verklaring geven beide partijen aan dat het proces van de overdracht al begonnen is en dat Activision op termijn van het toneel zal verdwijnen.

Bijna tien jaar geleden scheidde Bungie zich, na het nette afsluiten van de Halo-trilogie, af van Microsoft om een onafhankelijke studio te worden. Activision werd uiteindelijk gekozen om uitgever te worden en deze samenwerking resulteerde in een tienjarig uitgaveplan voor Destiny, Destiny 2 en mogelijk meer. Maar dat plan staakt nu vroegtijdig.

Bungie gaat nu weer volledig op eigen benen staan, met de toekomstige uitbreidingen voor Destiny 2 en de verdere franchise nog voor de boeg.

We have enjoyed a successful eight-year run and would like to thank Activision for their partnership on Destiny. Looking ahead, we’re excited to announce plans for Activision to transfer publishing rights for Destiny to Bungie. With our remarkable Destiny community, we are ready to publish on our own, while Activision will increase their focus on owned IP projects.

The planned transition process is already underway in its early stages, with Bungie and Activision both committed to making sure the handoff is as seamless as possible.

Aldus Bungies officiële statement over de scheiding met hun uitgevende partij.

Verder is ook totaal niet duidelijk waarom de wegen van Activision en Bungie scheiden — al heeft Activisions financiële teleurstelling er vast niets mee van doen — en hoelang de overgangsprocedure gaat duren. Destiny-spelers worden beloofd dat zij de komende tijd maar weinig zullen gaan merken van deze verandering, alsmede dat Activion-Blizzards eigen platform, Battle.net, vooralsnog de pc-versie zal blijven ondersteunen.

Zodra er meer nieuws betreft Destiny 2 uit deze hevige verschuiving voortkomt, lees je dat natuurlijk direct op Gamersnet.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Heel wazig dit, maar het zat er ergens ook wel aan te komen.

  Heel eerlijk; ik zie Microsoft ze wel “terugnemen” nu ze toch met enorme acquisities bezig zijn. Alternatieven zijn onafhankelijk blijven, dan wel wachten tot THQ Nordic ze op komt pikken voor een prikkie.

 2.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: je hebt gelijk Tom dit is wazig.

 3.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: Bungie wilt alles zelf regelen. Het ontwikkelen en het uitgeven zonder een grote ‘baas’ boven zich. Ik zie het ze lukken ook nog.

 4.   
  Petor's avatar

  Ik zie het gebeuren, Microsoft belt voor een Halo-spin-off! Even een vervolg maken op Reach ofzo. Dan kan Bungie cashen zonder 343 in de weg te zitten en wij weer eens genieten van een echte Halo-game 🙂