De Destiny Review

Eindelijk is Destiny er. Ontwikkelaar Bungie heeft afscheid genomen van Halo en brengt ons een nieuw potentieel meesterwerk. Vele jaren mocht men in alle rust bouwen en nu kunnen we eindelijk het resultaat aanschouwen!

En toch moeten we even geduld hebben om er over te schrijven, op advies van Bungie nog wel. Hoewel Destiny geen MMO genoemd mag worden, is de game dat natuurlijk deels wel. Je kunt de game in je eentje spelen en op eigen houtje alle missies volbrengen, maar het wordt pas echt leuk als je met een paar vrienden de wijde wereld van Destiny gaat verkennen. Naast de Story-missies heb je namelijk ook Strike-missies. Coöperatief kan je samen met vrienden aan een intens vuurgevecht beginnen. Reken maar op 15 tot vaak wel 30 minuten aan actie, voordat je een Strike-missie hebt volbracht.

En natuurlijk valt er ook heerlijk te free-roamen, waardoor je zeker niet in een paar uurtjes tijd het verhaal en de vele mogelijkheden van Destiny kunt doorgronden. Bungie is daarom nogal bang dat er al snel na de officiële launch van de game de nodige reviews online verschijnen. Reviews gebaseerd op amper een dag speeltijd, wat voor een MMO-achtige game natuurlijk vrij weinig is.

Maar geïnteresseerde gamers willen graag ook lezen wat anderen van Destiny vinden. Een review blijft een mening, je kunt het er mee eens zijn of niet, maar toch kan je vaak uit een review best wel de nodige informatie halen om te bepalen of een game jouw ‘ding’ is. Destiny is immers een nieuwe IP en een sprong in het diepe. Van een geroemde Halo-ontwikkelaar verwachten we uiteraard kwaliteit. En met de nodige gameplay die spelers van Borderlands wel zullen herkennen, heeft Destiny genoeg potentie in huis om heel verslavend te worden. Toch is het maar de vraag hoe groot de hype zal blijven na de launch.

Miljoenen enthousiaste gamers gingen met de bèta aan de slag. Leuk en aardig, maar dat is een gratis voorproefje. Ongeveer 50 tot 60 euro neertikken voor een game is toch wel iets anders dan kosteloos een spel uitproberen. En eerlijk is eerlijk, het duurde bij mij ook enige tijd om echt enthousiast te worden. Halo is niet mijn favoriete first-person shooter-franchise en dat is toch iets waar Bungie zich deze eeuw vooral mee bezig heeft gehouden.

Uiteindelijk heeft het Destiny-virus mij ook te pakken. Ik kijk er enorm naar uit om straks mijn Guardian te maken en op avontuur te gaan. Hunter, Titan, Warlock… ik heb nog niet gekozen en misschien ga ik ze alle drie nog wel eens proberen. De hype is gigantisch, maar we blijven kritisch. In alle rust gaan we met de game aan de slag, om tot een verantwoorde review te kunnen komen. Even geduld dus, maar we volgen het advies van Bungie graag op. Hoe graag ik er nu ook al meer over zou willen zeggen.

Ben jij al aan jouw Destiny-avontuur begonnen? Wie weet komen we elkaar nog wel eens online tegen…

 1.   
  Thijs.'s avatar

  Krijg me ps4 met destiny vamdaag binnen, helaas tot half 5 op school. zodra ik kan spele ga ik als eerste de warlock uitproberen! !!

 2.   
  Ryan2000's avatar

  Ik ben niet echt een destiny fan.

 3.   
  Bones's avatar

  Hangt van de postbode af hoe laat ik Destiny kan spelen, ben vandaag vrij dus we zien wel hoe laat ik er mee aan de slag kan.

 4.   
  WoKingNL's avatar

  Hebben we ergens een lijst met GNers die destiny gaan spelen? Ik kan nog wel wat extra gezelschap gebruiken 😛

 5.   
  ShadyXL's avatar

  Wanneer mijn game binnen is gaat ie direct m’n PS4 in. Ik heb tijdens de Alpha vooral Hunter gespeeld, dus ik zal dit keer Titan pakken. Warlock (tijdens de alpha gespeeld) was voor mij niet echt aantrekkelijk, dus die wordt m’n 3e karakter.

 6.   
  D_Dog's avatar

  *thumbs up*

  Ik ga zo naar de mediamarkt op mijn Xbox One kopietje te kopen. 8)

 7.   
  Goregash's avatar

  Nog 8 uurtjes werken en dan meteen naar gamemania mijn ps4 versie halen 😀 Ben blij met de “review” haha. Was al bang een complete mening te zien terwijl inderdaad dit niet in 1 dag te bepalen is 🙂

 8.   
  3333/3333's avatar

  Het blijft toch een ontzettende open deur. Iedere game dient uitgebreid gespeeld te worden voor er een goed oordeel gegeven kan worden. Maar het feit dat hier de uitgever het benadrukt laat alleen maar zien dat ze bang zijn voor negatieve recensies.

  Wat doet vermoeden dat daar een goede reden voor is.

 9.   
  ChielB's avatar

  Aandacht = aandacht. Ik denk dat ze best vol vertrouwen zitten, daar zal het niet aan liggen. Maar je ziet best vaak dat reviewers vooral voor snelheid gaan en dat is zeker in het geval van een uitgebreide (MMO) game niet echt gepast.

 10.   
  Kamelot2's avatar

  Ik heb hem net opgehaald. Vond de bèta al erg gaaf! Eerst de hond uitlaten en dan knallen met die hap xD

 11.   
  dav1d's avatar

  Eerste 20 minuten geven me al een heerlijk gevoel. Helaas moest ik toen naar kantoor toe.

 12.   
  vistaberg's avatar

  heb hem gisteravond gehaald. Eerste deel is het zelfde als dus is allemaal bekend. Maar als je gezelschap nodig hebt mijn naam is ook mijn account voor ps4

 13.   
  NoFearz's avatar

  Speelt hier iemand op de PS3? Add me: NoFearz_NL

 14.   
  FishHookz's avatar

  Review cijfer ?

 15.   
  Ryan2000's avatar

  Bones schreef, "Hangt van de postbode af hoe laat ik Destiny kan spelen, ben vandaag vrij dus we zien wel hoe laat ik er mee aan de slag kan."

  Je hebt toch een track en trace code gehad?

 16.   
  Thijs.'s avatar

  FishHookz schreef, "Review cijfer ?"

  beter lezen 😀

 17.   
  Bones's avatar

  Ryan2000″][quote=”Bones schreef, "Hangt van de postbode af hoe laat ik Destiny kan spelen, ben vandaag vrij dus we zien wel hoe laat ik er mee aan de slag kan."

  Je hebt toch een track en trace code gehad?[/quote]

  Nee, geen track en trace code, omdat het onder brievenbus post valt, het is geen pakketje en ook niet aangetekend.

  We wachten nog steeds, de postbode is nog niet langs geweest. 🙁

 18.   
  OnOwned's avatar

  Mijn werkdag lijkt geen einde aan te komen. De postbode is al langs geweest en mijn ps4 versie ligt al klaar. Eventuele geïnteresseerde mijn username is ook mijn PSN

 19.   
  DeAdSeYe's avatar

  De eerste dag van de beta had ik een meh gevoel, de dag erna wilde ik Destiny nog een kans geven en was toch erg onder de indruk.

  Destiny kan soms wat saai en repetitief aanvoelen en het ander moment is het een erg vette game waarbij de actie van het scherm spat. Het ligt ook gewoon eraan wie je tegen komt enof je met vrienden speelt.

  Ik heb op geen enkel moment me alleen gevoelt, maar dat komt misschien omdat guardians een ghost bij zich hebben. Je ziet ook telkens andere spelers rondlopen, tot nu toe is iedereen erg behulpzaam.

  Waar ik niet zo over te spreken ben zijn de patrol missions. Deze voelen erg repetitief aan, dit zijn gelukkig side missions die niet verplicht zijn, ik speel ze af en toe als een snackje tussendoor. 🙂

  Ik vermaak me ook met PvP, het geeft me ook een beetje het oude Halo competitieve MP gevoel.

 20.   
  FireBallz's avatar

  Krijg hem zaterdag binnen dan zal ik ook vertellen wat ik ervan vind.

 21.   
  Dynastickiller's avatar

  heb m gisteren opgehaalt 😀 kreeg ik ook nog een beta key 😕 maar hij is wel gruwelijk!!!