Destiny 2 neemt straks minder opslagruimte in beslag

Games van tegenwoordig nemen vaak ontzettend veel ruimte in beslag, iets dat na verloop van tijd behoorlijk vervelend kan zijn voor je opslag maar ook de installatie van het spel. Nadat Rainbow Six Siege eerder al met een update kwam die de game veel efficiënter liet omgaan met opslagruimte, gaat Destiny 2 dat zeer binnenkort ook doen.

Door enkele nog bestaande functionaliteiten achter slot en grendel te zetten, met daarbij het verwijderen van enkele onnodige content en ook gewoon door de komst van installatie optimalisatie zegt Bungie de grootte van de game met dertig tot veertig procent te verminderen. Hierdoor neemt je game geen 95 tot 120 gigabyte meer in beslag, maar een kleine 59 tot 71 gigabyte.

Toch zit er wel een behoorlijk grote adder onder het gras. Ondanks het feit dat je al je data natuurlijk behoudt, moet de game wel geheel opnieuw worden geïnstalleerd. Een klus die voor sommigen toch wel weer behoorlijk frustrerend kunnen zijn wanneer de internetconnectie niet al te best is.

De opschoning van je opslagruimte gaat van start wanneer de uitbreiding Beyond Light is te downloaden, wat op 10 november is. Bungie geeft echter wel aan dat ze de game een dag van te voren al beschikbaar stellen om te pre-loaden, zodat je toch de nieuwe uitbreiding kan spelen op dag één.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren