Google Stadia verschijnt in november, kost 9,99 per maand

Google opent de aanval op de game-industrie met Google Stadia. Deze streaming-service werd in maart aangekondigd en nu heeft Google via een persconferentie meer informatie naar buiten gebracht. Het Stadia Pro-abonnement voor de dienst zal 9,99 euro per maand gaan kosten, waarbij je toegang krijgt tot in ieder geval de volgende games. Let op! Google heeft beloofd gratis games aan te bieden, maar onderstaande lijst zal NIET volledig gratis zijn. De meeste games zullen los aangeschaft moeten worden.

Daarnaast is er een Founder’s Edition aangekondigd, die een prijskaartje krijgt van 129 dollar (prijs in euro is nog niet bekend). Hierbij wordt een Chromecast Ultra geleverd, een limited edition-controller en twee abonnementen van drie maanden. Eén voor jezelf en één voor een vriend of vriendin. En ja, Nederland is één van de twaalf landen waar de service direct beschikbaar zal zijn.

Google beloofde nogmaals dat je met de service met een resolutie van 4K-resolutie en 60 frames per seconde kunt spelen. Dat zal rond de 35mbps. kosten. Dit zal te schalen zijn als je internet langzamer is:

Naast Stadia Pro zal er in 2020 een gratis Stadia Base-service verschijnen, die je games laat streamen tot een resolutie van 1080p (full-HD). De games die je wilt spelen dien je dan wel los aan te schaffen!

Buiten bovenstaande games hebben EA, Rockstar en Capcom ook al beloofd dat ze games voor de service gaan aanbieden. Welke games dit zijn is nog niet bekend.

De volledige persconferentie is onderstaand terug te kijken:

Wat denk jij van de ambities van Google met Stadia? Laat het weten in de reacties. Wij gaan zodra het systeem beschikbaar is natuurlijk ermee aan de slag.

 1.   
  Riesgaming's avatar

  Als dit echt kan doe ik het zoizo. Wat mij nog niet helemaal duidelijk, is maar dat zal wel aan mij liggen, is of je die games nog apart moet kopen net als bvb GeForce now of dat je die games gratis krijgt waar ik wel van uit ga. Iemand een antwoord op deze vraag?

 2.   
  OnOwned's avatar

  @Riesgaming: Een groot gedeelte van de nieuwe games moeten naast de abonnementskosten nog worden aangeschaft. Het is dus geen Netflix-achtige dienst.

 3.   
  Petor's avatar

  @Riesgaming: Dat lijkt me onwaarschijnlijk, het is een compleet andere dienst en ook een compleet andere service. Google zal zijn inkomsten niet willen delen met andere partijen aangezien ze zelf alle servers in handen hebben. Het lijkt me dus sterk als dit zo zal zijn.

 4.   
  Riesgaming's avatar

  @Petor: @OnOwned: oke dat is wel jammer toch ben ik benieuwd naar deze service.

 5.   
  mattioza's avatar

  Zoals ik het lees en hoor, zal Stadia Pro (dat 10 euro per maand kost) beetje werken zoals PS+/Xbox Gold qua abonnement met maandelijks één of meerdere gratis games, te beginnen met Destiny 2 bij launch. Daarnaast is er hogere kwaliteit mogelijk bij de pro, op voorwaarde dat je internet goed genoeg is natuurlijk.

 6.   
  someone else's avatar

  Met Nvidia Geforce Now struggled mn macbook op een 50mbit verbinding met 1080p 60fps. Vooral in spikes.
  Ben heel benieuwd hoe google deze belofte gaat waarmaken

 7.   
  Petor's avatar

  @someone else: We zullen het testen en reviewen zodra de service live is, wij zijn ook sceptisch 😉

 8.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Als Microsoft een beetje geleerd heeft van hun eigen zwaktes (lees: afgetroefd worden door Sony), zou ik zeggen dat ze hier vol tegenin gaan klappen op hun eigen persconferentie.

  Het abonnement + aanschaffen van games is een soort onduidelijkheid waar ze misschien meer zieltjes op kunnen winnen dan wat Google nu flikt. Ik zie Microsoft er wel voor aan om de al aardig populaire Game Pass “om te vormen” tot het streamingabonnement, waardoor de user base + game-catalogus al meteen los begint te lopen.

  Klap daar een gelijktijdige (of vroegere) release dan Google bovenop, en de arms race rondom streaming is dit jaar al flink van start.

 9.   
  nanathan's avatar

  Als ik het goed begrijp betaal je dus voor de service “gebruik van de Google servers en enkele gratis games”
  Net zoals een psplus abo.
  Daarnaast moet je nog spelletjes kopen.
  Stadia is dus eerder psplus dan psnow

 10.   
  Petor's avatar

  @nanathan: Met het feit dat je je console of pc kunt vervangen 🙂