Battle Royale-modus Battlefield 5 verschijnt 25 maart

De kogel is door de kerk! Na de vele geruchten én een gelekte video over een zeer spoedige verschijning van de Battle Royale-modus van Battlefield 5, is de modus zojuist officieel onthuld door ontwikkelaar DICE en verschijnt op 25 maart. Gisteren plaatste de ontwikkelaar al een tweet met een korte teaser, maar nu heeft DICE inmiddels ook onderstaande reveal trailer op YouTube geplaatst.

De Battle Royale-modus, genaamd Firestorm, komt in navolging van het populaire Fortnite en Apex Legends. In de trailer zien we zeer veel details die aanwezig zijn in de modus. Zo zijn spelers die rijden op tractoren te zien en zie je een volledige squad in een helikopter boven het slagveld vliegen.

De Battle Royale-modus laat je met 64 spelers gelijktijdig spelen in de grootste map die Battlefield 5 zal kennen, verdeeld over 16 squads. Dankzij de diverse voertuigen kun je nietsvermoedende squads wegvagen met een tank, of rijden voor je leven met transportvoertuigen.

Denk jij dat Battlefield 5 een boost zal krijgen door het toevoegen van de populaire modus? Laat het ons vooral weten in de reacties.

 1.   
  Rolf Maas's avatar

  Ik heb er niet speciaal op gewacht, maar damn… het ziet er toch wel héél gaaf uit! Laten we hopen dat de modus goed uitpakt en de Battlefield-ervaring intenser gaat worden.

  25 maart staat nu in mijn agenda!

 2.   
  BozeBever's avatar

  Als EA gewoon eventjes gewacht had met het uitbrengen van BF5 dan was dit geheid een hit geworden. Dit ziet er gewoon erg goed uit, maar het momentum van BF5 is gewoon volledig weg. Zeker nu Apex zo huis staat te houden in het BR landschap. maarja… achteraf praten. Aandeelhouders zoet houden is immers veel belangrijker dan je klanten/kopers behouden toch?

 3.   
  BozeBever's avatar

  Het eerste dat mij overigens opvalt is het ontbreken van rare pakjes, kapsels en vrouwelijke strijders. Heeft EA dan toch naar de kritieken geluisterd? Of mag ik weer in de buidel tasten om dit vrij te kopen in een battlepass?

  (nb. wel iemand met een knotje… kan ook een hipster zijn natuurlijk)

 4.   
  Rolf Maas's avatar

  @BozeBever: Tja, daar lijkt het wel op en dat is nu al eeuwig zonde…

 5.   
  JohnClark's avatar

  Beter werken ze aan een goede anti-cheat.
  Daardoor wordt elke BF weer leuk en zal dan weer de noodzakelijke “boost” krijgen!

 6.   
  Overload14's avatar

  Zoals hierboven ook al gezegd is geweest hadden ze volgens mij inderdaad nog wat langer moeten wachten met BF5 uit te brengen zodat deze mode er vanaf het begin mee inzat. Heb het zelf wel een beetje gehad met Battle-Royale games maar vind et opzich geen slecht idee dat ze deze mode toevoegen ( iets wat binnenkort waarschijnlijk de norm gaat zijn bij alle Fps games) Kan je nog altijd kiezen welke mode je speelt in plaats van non-stop hetzelfde. Maar ik moet wel zeggen dat die ring van vuur vergeleken met andere Battle-Royale games tot nu toe de coolste “cirkel’ is, ziet er ook gevaarlijker uit in plaats van een storm of gewoon wat blauw dat op je scherm komt en je leven afneemt.

 7.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Overload14: ^Dit inderdaad. Raar eigenlijk dat tot dusver zo weinig andere battle royales een “thema” gelinkt hebben aan hun cirkel. Deze is visueel veruit het tofst, tot nu toe.

  Ben overigens nog steeds benieuwd of dit echt meer (actief) volk naar Battlefield gaat trekken. Ze lijken de sfeer in ieder geval al te pakken te hebben, maar of dat genoeg is om de sales weer in de plus te krijgen…

 8.   
  Overload14's avatar

  @Tom Kauwenberg: Daar ben ik ook benieuwd naar. Maar ik moet wel toegeven dat DICE goed bezig is met het spel te verbeteren. Vind het spel zelf al veel leuker en lekkerder spelen dan bij de launch. Maar dat probleem ligt grotendeels aan EA. Want het is in elke titel van DICE toch wel duidelijk dat zij een passie hebben voor het maken/verbeteren van games en dat zij met elke titel toch moeten leiden door een onafgewerkt spel uit te brengen.