Apex Legends telt alweer 50 miljoen spelers

Apex Legends gaat hard, en het blijft maar gaan. Had de game in nog geen week al 25 miljoen spelers, blijkt nu ook het mijlpaal van 50 miljoen in een kleine maand bereikt.

Vince Zampella, studiohoofd en oprichter van ontwikkelaar Respawn Entertainment, was er op Twitter als de kippen bij om spelers te bedanken én te voorzien van een leuk aantal statistieken.

Naast de dankbetuigingen deelde Zampella een reeks hoogtepunten uit verschillende livestreams, maar ook wat leuke cijfertjes. Zo werd het ping-systeem van de game zeker 31 miljard keer gebruikt en werden spelers zeker 170 miljoen keer voorzien van een respawn, beide unieke features voor de battle royale:

Deze maand staat ook de eerste Battle Pass voor Apex Legends te verschijnen, geheel volgens de Year 1 Roadmap van de game. Daarna liggen nieuwe Legends, meer loot en zelfs meer nieuwe wapens in het verschiet voor de gratis te spelen shooter.

Meer weten over waarom Respawns eigen battle royale zo hard blijft gaan? Lees en bekijk ook onze Apex Legends review of discussieer mee in onze Stelling van de Week, waarin we bespreken of Apex Legends daadwerkelijk de beste battle royale van nu is.

 1.   
  BozeBever's avatar

  ‘Zo werd het ping-systeem van de game zeker 31 miljard keer gebruikt en werden spelers zeker 170 miljoen keer voorzien van een respawn, beide unieke features voor de battle royale:’

  Geef het een weekje. Dan heeft Pubg, Fornite, RingOfElysium etc. het ook. Het mooie is. Het maakt alle BR’s beter. Dit kan ik alleen maar aanmoedigen.

 2.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @BozeBever: Precies ons punt ook in de Stelling van de Week. Elke battle royale zou baat hebben bij het ping-systeem, al zou de respawn misschien niet een direct succes zijn.

  Maar goed, het heeft inderdaad niet lang geduurd. Fortnite is al bijna klaar met het kopiëren van Respawn.

 3.   
  mattioza's avatar

  Zeker een mooie prestatie. Is wel nog af te wachten hoe Apex Legends het gaat doen op lange termijn in vergelijking met een Fortnite, PUBG, CoD Blackout,…
  Maar het is zeker een goed begin.