Battlefield 5 doet details Battle Royale-modus Firestorm uit de doeken


Jawel, ook het nu in beta-fase verkerende Battlefield 5 krijgt een eigen Battle Royale-modus. Het zogenaamde Firestorm-gedeelte van de game dient als een adaptatie op het succes van onder meer Fortnite en PlayerUnknown’s Battlegrounds, en daarvan zijn nu (eindelijk) meer details uit de doeken gedaan.

Middels een gigantische Firestorm webpagina maken uitgever Electronic Arts en de Zweedse ontwikkelstudio DICE bekend wát ze precies willen bereiken met hun eigen variant op Battle Royale.

Belangrijke feiten die hier uit de doeken gedaan worden, betreffen vooral de grootte van de modus. Firestorm laat 64 spelers (16 volle squads van 4 man elk) in de grootste Battlefield-omgeving ooit droppen, om daar langzaam maar zeker de groeiende vuurstorm én elkaar te snel af te zijn.

De omgeving bevat alle kenmerken van de Battlefield-formule; voertuigen, volledige Destruction van de kaart en een focus op samenwerking onderling. Tel daarbij de afwerking van DICE bij op, en je snapt dat het wederom zal gaan om een grootse en chaotische oorlogservaring.

Alle progressie die je boekt in Firestorm, wordt op diens beurt weer gesynchroniseerd met het Company-aspect van de game, en de daarbij behorende (cosmetische) unlocks.


Uiteraard gelden er ook voor deze modus weer een aantal bonussen voor de gamers die gretig pre-orderen. Door de game vooraf te bestellen, verzeker je jezelf van de zogenaamde Firestorm Ranger Set, snellere toegang tot vijf wapens uit Battlefield 1, een speciale in-game opdracht en één exemplaar van de Paratrooper Outfit.

Naast alle inhoud van deze Enlister Offer, krijgen pre-orderaars ook vervroegde toegang tot de game (vanaf 15 november) en maar liefst twintig wekelijkse items via Airlift; een soort lootbox waarin telkens één cosmetisch item te vinden is.

Battlefield 5 verschijnt (na het uitstel van vorige week) op 20 november, voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Momenteel is de Open Beta toegankelijk voor alle geïnteresseerde gamers, die pas op 11 september weer zal sluiten. Firestorm maakt daar voorlopig nog geen onderdeel van uit.

  1.   
    Bram_M99's avatar

    Naar de Battle Royale modus van Battlefield kijk ik enorm uit!

  2.   
    PSPfreaky's avatar

    Ik ga Battlefield 5 in ieder geval niet kopen voor deze mode. Ik vind het ook niet echt bij Battlefield horen (hetzelfde met CoD). Maar als DICE dit in samenwerking met Criterion Games (bekend van de Burnout games) goed uitwerkt en geen steken laat liggen, dan zou dit nog een hele vette mode kunnen worden!