Battlefield 5 uitgesteld naar 20 november

DICE heeft besloten om Battlefield 5 uit te stellen naar iets later dit jaar. Nadat vorige week nog bekend werd gemaakt dat het aantal pre-orders voor de game teleurstellend laag ligt, wat onder meer komt door het drukke najaar, is de Zweedse ontwikkelaar tot dit besluit gekomen.

Nadat voorheen de releasedatum stond genoteerd op 16 oktober zullen de eerste gamers nu pas het strijdtoneel kunnen betreden op 20 november. In de tijd, die de DICE nu extra heeft gekregen, wil de ontwikkelaar nog enkele aanpassingen aan de kern van de game verrichten.

In de beta, die vanaf 6 september voor iedereen beschikbaar is, zullen ook al enkele aanpassingen te zien zijn ten opzichte van de versies die tijdens de besloten alpha te spelen waren. Door het uitstel kan DICE nu ook de feedback van deze open beta meenemen en voor een deel al toepassen voordat de game zal verschijnen op 20 november.

 1.   
  gamerfriend01's avatar

  Ene kant hebben ze nu meer tijd om nog iets met de beta feedback te doen. Moest de game in september uitkomen zou er na de open beta niet veel meer aangepast worden. Maar het is toch raar om zo een titel uit te stellen, is dit ooit al eens gebeurd met een Battlefield of Call Of Duty game?

 2.   
  mmx's avatar

  Waarom ,dit is net leuk meer

 3.   
  Alfa Warrior's avatar

  Ahh, nu gaan we het krijgen, de grote: we hebben naar jullie geluisterd en alle klachten aangepast.

  En daar mee bedoelen ze dan: we laten alle shit uit de trailers en demo’s zodat meer mensen gaan pre-orderen, zonder dat we echt wat goeds gedaan hebben.

 4.   
  Turk–Life's avatar

  sales zullen wel tegen vallen met de grote mond wie niet te vrede is koopt hem maar niet

 5.   
  BozeBever's avatar

  Stel he… Rockstar roept vanavond dat rdr2 een maandje uitstel nodig heeft, dan heb ik zo het vermoeden dat tig games spontaan morgen ‘gold’ gaan en een dikke day-one-patch krijgen.

  Een kat in het nauw maakt rare sprongen. EA voelt de bui al hangen. Schande dat ze dit af laten hangen van pre-orders.

 6.   
  mmx's avatar

  @Turk–Life: goed gezien ,ik koop hem toch.

 7.   
  OnOwned's avatar

  @Turk–Life: Ja dat was wel een fantastische PR-tactiek van ze….maar ik vind het uitstellen alleen maar verstandig. 1) Ze kunnen hopelijk nog iets meer content proppen in de basisgame (die momenteel echt te karig voor woorden is). 2) Tussen CoD en Red Dead 2 zitten is gewoon zelfmoord. Kijk wat er met Titanfall 2 gebeurde twee jaar geleden (tussen CoD en Battlefield 1).

 8.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Turk–Life: ik koop hem zowiezo niet maar speel hem wel wel honger keen geld XD

 9.   
  Kauwgom's avatar

  @Turk–Life: tuurlijk

 10.   
  nanathan's avatar

  Ik voel black Friday package deals aankomen.
  Bundeltje met Ps4 of Xbox one.

  Het is wel goed om uit te stellen. Zo kunnen ze meer doen met de feedback en nog een nieuwe trailer releasen. Ze kunnen dan een nieuwe hype opzetten en vol de eindejaarsperiode aanvangen. Voor de spelers die het spel al gepreordered hebben is dit natuurlijk een tegenvaller.