EA vraagt trademark aan voor Jade Empire

Opvallend bericht uit het kamp van Electronic Arts, want de uitgever lijkt bezig een oude franchise nieuw leven in te blazen. Er is een trademark-aanvraag geweest voor Jade Empire, een game die 14 jaar geleden uit de koker van BioWare kwam. Niet lang daarna kocht EA de studio om Mass Effect en Dragon Age te creëren.

Momenteel is BioWare de laatste hand aan het leggen voor Anthem, waarvan de open beta nu volop bezig is. Op de Game Awards van vorig jaar is echter ook al een nieuw Dragon Age-project geteased, dus het blijft de vraag of er snel wat gaat gebeuren met het hernieuwde leven van Jade Empire.

Echter worden vaak zat IP’s en trademarks verlengt zonder dat er concrete plannen zijn, zoals Nintendo onlangs nog deed met Golden Sun. De tijd zal het leren, maar EA kan een positieve verrassing erg goed gebruiken. Peter heeft in de podcast van deze week al ernstige zorgen over EA geuit, na jaren van misstappen en falende games.

 1.   
  Donfatos's avatar

  Hopelijk komen ze met een nieuw deel. Fantastische game was dat!!

 2.   
  Turk–Life's avatar

  OMG, deze game was zo vet! Ik hoop dat dit komt.

 3.   
  DB Ries's avatar

  Jade Empire heb ik tig keer gespeeld. Geweldige gameplay, verhaal en humor. Herinner me nog de sten van John Cleese. Echt veel lol aan gehad. Nieuw deel zou geweldig zijn.

 4.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Kan ook natuurlijk een port van de mobile game naar switch zijn.