FIFA 19 best verkopende game van september in het Verenigd Koninkrijk

Het Britse MCV UK heeft de top tien best verkochte games van september in het Verenigd Koninkrijk onthuld. Niet geheel onverwacht, zien we FIFA 19 boven aan het lijstje prijken. Hoewel FIFA 19 op 28 september is verschenen, heeft de voetbalgame in korte tijd dus toch meer dan iedere andere game in september verkocht.

Toch zal het enthousiasme bij uitgever Electronic Arts vermoedelijk wat getemperd worden door het feit dat FIFA 19 bij release 25 procent minder goed verkocht dan FIFA 18 in eenzelfde periode. Wel gaat dit enkel om fysieke exemplaren en zijn de digitale verkoopcijfers niet meegenomen.

De nummer twee in de charts, Marvel’s Spider-Man, ligt al wat langer in de schappen. Toch hebben Sony en ontwikkelaar Insomniac genoeg reden tot juichen. Het aantal kopietjes dat er in Groot-Brittannië van Spider-Man verkocht is, ligt namelijk 44 procent hoger dan dat van Uncharted 4 in zijn eerste maand, 94 procent meer dan Horizon: Zero Dawn en 138 procent meer dan God of War.

De top drie wordt afgesloten door Shadow of the Tomb Raider. Ondanks deze prima positie loopt het nieuwe avontuur van Lara Croft qua verkoopcijfers wat achter in vergelijking met de (gecombineerde) launch van Rise of the Tomb Raider. De rest van de top tien zie je in de onderstaande tabel:

 1.   
  Sa.'s avatar

  Ongelofelijk als je na 5 jaar nog steeds op nummer 6 staat…

 2.   
  Leon 2.0's avatar

  @Sa.: Ja, bizar is dat. Ben benieuwd of Red Dead Redemption 2 het ook jarenlang gaat volhouden in de top van de charts.

 3.   
  Sa.'s avatar

  @Leon 2.0: Ja dat is dus waar ik aan twijfel. Ik denk dat RDR2 zeker hoog gaat scoren, maar niet zo hoog als GTA. GTA is toch nèt iets meer “mainstream”. Maar ben benieuwd, R* heeft natuurlijk wel een gigantische naamsbekendheid gekregen als ontwikkelaar van GTAV

 4.   
  Leon 2.0's avatar

  @Sa.: GTA had altijd al wel meer naam dan Red Dead inderdaad. Tegelijkertijd is het met GTA 5 wel echt geëxplodeerd en ik vermoed dat RDR2 daar wel van zal profiteren. Zeker met Red Dead Online.

 5.   
  Sa.'s avatar

  @Leon 2.0: Dat is zeker waar! Cudos naar Rockstar voor het alsnog implementeren van een (zoals de preview doet vermoedern) tering dikke singleplayer! Want laten we eerlijk zijn, het geld zit em vooral in online.