Cristiano Ronaldo niet langer op cover van FIFA 19


Een ruime vier maanden na het verschijnen van FIFA 19 heeft EA besloten om de cover van de game te veranderen. Waar het hoesje eerst werd gesierd met een afbeelding van Cristiano Ronaldo, moeten we het nu zonder de sterspeler van Juventus doen. In ruil voor de Portugese wereldster bevat de cover nu drie stervoetballers: Kevin de Bruyne, Neymar en Paulo Dybala.

Eerder verwijderde EA al afbeeldingen van Cristiano Ronaldo uit promotiemateriaal op social media voor FIFA 19. Dit was het gevolg van een lopende verkrachtingszaak waarin Ronaldo verdachte is.


Gelijktijdig met deze cover-update heeft EA ook een Champions League-update aan FIFA 19 toegevoegd. De knock-out-fase van het miljoenenbal staat immers op het punt te beginnen. Spelers die FIFA 19 nu kopen en aan FIFA Ultimate Team beginnen, krijgen in deze spelmodus een van de drie nieuwe coverstars te leen. Daarnaast kun je ook rekenen enkele UEFA Champions League kits en vijf UEFA Champions League player items.

Ook bestaande FIFA 19-spelers worden niet vergeten. Bezitters van de Champions- en Ultimate-edities zijn namelijk al verblijd met enkele extra FUT-items.

 1.   
  MaTriXX's avatar

  Ja met dat hele #MeToo gebeuren ben je al schuldig verklaard voordat schuld bewezen is.

  Trieste actie van EA want hiermee laten ze al zien dat ze vinden dat hij schuldig is, zal niet zeggen dat ik het goedkeur als hij haar verkracht heeft want dan moet hij bloeden, maar als blijkt dat ze wel vrijwillige sex heeft gehad dan is dit te triest voor woorden, je bent pas schuldig als het bewezen is.

 2.   
  fantasyfreak's avatar

  “Eerder verwijderde EA al afbeeldingen van Cristiano Ronaldo uit promotiemateriaal op social media voor FIFA 19. Dit was het gevolg van een lopende verkrachtingszaak waarin Ronaldo verdachte is.”

  Kun je beter heel EA opdoeken, want zij hebben ondertussen de halve wereld genaaid met hun praktijken…

 3.   
  JoppeHi's avatar

  @fantasyfreak:
  whahaha

 4.   
  Turk–Life's avatar

  @fantasyfreak:

  ha ha ha wat grappig. Je piept wel anders als er iemand die dicht bij jou staat verkracht wordt.

  Niemand weet of Ronaldo zo iets daadwerkelijk heeft gedaan maar dan nog ga je niet spotten of grappig proberen te zijn met een dergelijke gevoelige onderwerp.

 5.   
  fantasyfreak's avatar

  @Turk–Life:

  Jij bent vast heel gezellig op feestjes. Je kijkt ook nooit cabaret neem ik aan? Neem toch niet alles zo serieus dan is de wereld een stuk leuker… 🙂

  Daarnaast heb ik het als kind (helaas) eens meegemaakt en zelfs zien gebeuren met iemand die dichtbij me stond. Maar dat verwerk je en dan moet je gewoon weer kunnen lachen in het leven. Als dat niet meer kan over alles wat je ziet of meemaakt dan ben je binnen no-time depri.