Twitch-bekendheid Dr. Disrespect’s huis beschoten tijdens livestream


Een YouTube- of Twitch-persoonlijkheid zijn klinkt als een luizenleventje, maar lang niet alles is even mooi aan de wereld van content creators. Zo werd Dr. Disrespect, een van Twitch’ grootste en bekendste roleplay-streamers, gisteravond voor een tweede keer onder vuur gelegd. Letterlijk.

Tijdens een vaste livestream werd een raam op de bovenverdieping meerdere malen beschoten, waarna ‘Doc’ de stream razendsnel afkondigde en vervroegd offline ging. De avond ervoor had er blijkbaar ook al een dergelijke drive-by plaatsgevonden.

Na deze tweede schietpartij in korte tijd werd het Guy Beahm, de man die het geliefde Dr. Disrespect-personage speelt, allemaal iets te veel. Logisch natuurlijk. Nadat hij de schoten hoorde en het kader verliet om te kijken wat er aan de hand was, kwam hij later (zonder iconische bril of pruik) terug om pissig uit zijn rollenspel te breken en te verklaren wat er aan de hand was. De Twitch Clip van dat precieze moment is inmiddels ruim twee miljoen keer bekeken:

De schietpartij vond plaats terwijl de streamer de Call of Duty: Black Ops 4-beta van de Blackout-modus uitzond. Battle Royale-games zijn doorgaans de Docs favoriete en meest geliefde spellen op stream, iets waar het personage juist om bekendstaat — en over het algemeen ook zeker niet slecht in is.

Het is zelden dat de Doc zijn act laat vallen tijdens uitzendingen. De laatste, memorabele keer dat iets dergelijks gebeurde, was toen Beahm open kaart speelde richting de duizenden kijkers over zijn relatie, eind vorig jaar. In december kwam Beahm naar voren om uit te leggen dat hij een buitenechtelijke relatie had, en dat hij voortaan weer trouw wilde blijven aan zijn vrouw.

Op het Twitch-kanaal laat Beahm en zijn team weten dat er gisteravond niemand gewond is geraakt en Doc en familie veilig en wel zijn. Een tijdelijke stop van de vaste uitzendingen wordt wel ingelast, terwijl er maatregelen worden genomen tegen gewelddadige acties als deze.

Doc and Family Are Safe. Proper Measures are being taken while stream is down for the day. 09/11/2018

Het vuurwapengeweld is de laatste tijd overduidelijk in opspraak rondom de game-industrie. Eind vorige maand vond in de Verenigde Staten nog een schietpartij op een Madden NFL-toernooi plaats, waar meerdere mensen het leven verloren.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren