Amerikaans leger overtreedt Twitch-regels

Sinds een poosje is het Amerikaanse leger actief op streaming-platform Twitch, op eenzelfde manier dat de organisatie ook aanwezig is op sportevenementen. Daarmee eren ze veteranen, poetsen ze hun imago op en hopen ze nieuwe rekruten te werven. Met dat laatste zijn ze op Twitch echter te ver gegaan, aldus het platform.

In de chat van zijn streams liet het leger-account namelijk eens in de zoveel tijd een geautomatiseerde “giveaway” sturen: kijkers zouden een Xbox Elite Series 2-controller kunnen winnen door op de link te klikken. Mensen die dat echter deden, kwamen uit op een pagina waar je je kon inschrijven als rekruut. De loterij of controller waren in geen velden of wegen te bekennen.

Vanzelfsprekend leverde dit wat boosheid op, maar Twitch leek zich niet bewust van de actie. Inmiddels is het platform wél op de hoogte en heeft het geoordeeld dat dit niet door de beugel van zijn eigen terms of service kan. Daarom heeft het bedrijf geëist dat het leger stopt met deze “promotie”.

Dit is overigens niet de eerste keer dat het Twitch-kanaal van het Amerikaanse leger in opspraak raakt. Eerder ontstond ophef toen kijkers in de chat massaal naar oorlogsmisdaden stelden. De reactie van het leger was het verbannen van deze mensen, wat volgens sommige critici in strijd is met het first amendment van de Amerikaanse grondwet, oftewel de vrijheid van meningsuiting.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren