Twitch Prime-leden krijgen tot een jaar Nintendo Switch Online gratis

Naast een gratis abonnement op livestreamers en een reeks games en in-game goedheid, krijgen abonnees van Twitch Prime (en daarmee Amazon Prime) nu ook hun abonnement op Nintendo Switch Online cadeau. Tot en met 24 september kunnen betalende Twitch-leden tot een jaar aan de service kosteloos scoren.

Het verzilveren van het abonnement gaat, opmerkelijk genoeg, in twee stappen. Tot en met september zijn de eerste 3 maanden te scoren, waarna de volgende 9 pas vrijkomen, 60 dagen na het claimen van de eerste drie.

In wezen hoef je daarmee maar 60 dagen lid te zijn van Twitch Prime (á 5,99 euro per maand) om 12 maanden aan Nintendo Switch Online (19,99 euro) “gratis” te krijgen. Tel uit je winst, los van alle andere Twitch Prime extra’s in en rondom pc-games.

Voor zowel Nintendo als Twitch kenmerkt deze samenwerking een opvallend unicum. Waar Twitch-gebruikers voor het eerst gevraagd wordt hun Nintendo Account te koppelen, is het voor Nintendo zelf ook een opmerkelijk statement.

De Japanse game-gigant hield, tot enkele jaren geleden, een ietwat negatieve houding tegenover streaming en content creators vast. Nu lijkt het plots alsof Nintendo niet alleen die wereld erkent, maar ook omarmt. Wie weet, zien we Nintendo binnenkort wel meer samenwerken met platformen als deze. Of het is de voorbode van een Twitch App op Nintendo Switch, ook dat slaan we niet af.

Mocht je instappen op de actie en dus (voor even) gekoppeld zijn aan een anders onbekend Twitch Prime, vergeet ook niet dat je ook onze livestreams kunt vinden op het platform. Kom gerust eens langs bij Gamersnet op Twitch voor een gezellige game-sessie.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Best wel weird om je Nintendo Account te koppelen aan Twitch, als je bedenkt hoe Nintendo jarenlang vijandig is geweest richting (o.a.) dat platform. Maar hè, voor een gratis jaartje Nintendo Switch Online ga je niet moeilijk doen.

 2.   
  Tadao's avatar

  @Tom Kauwenberg: Dacht dat ze vijandiger waren tegenover videos on demand dan actieve streams. Maar, Bowser is hoe dan ook nu de baas voor Nintendo US, en wie weet probeert die dat te moderniseren

 3.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @Tadao: Ze vielen destijds vooral over YouTubers, dat zeker. Gedurende die periode was het echter pijnlijk duidelijk dat Nintendo niet helemaal begreep hoe het grote plaatje content creation in hun voordeel kon werken.

  Dat was niet per se echt vijandig richting Twitch (wat toen sowieso een tikkeltje kleiner was), maar meer doen alsof hun neus bloedde wanneer het ging over dat soort zaken.

 4.   
  NoobAssPlayer's avatar

  Amazon Prime is top! Voor ±€6,- per maand krijg je:
  – Gratis verzending op bijna alles op Amazon.de
  – Twitch Prime (gratis games & meer!)
  – Amazon Prime Video (soort Netflix met best veel toffe content zoals exclusieve series, klassieke films & nieuwkomers.)