Twitch neemt Internet Gaming Database over

Hoewel Twitch er steeds meer concurrenten bij krijgt, is het nog altijd veruit het grootste platform voor online gamestreaming. Echter, zeker als je op redelijk obscure indiegames wilde zoeken, kwam je nog wel eens bedrogen uit, omdat de database van Twitch gebaseerd was op Giant Bomb. Daar komt nu verandering in, want Twitch heeft bekendgemaakt dat het de Internet Gaming Database (IGDB) heeft overgenomen.

IGDB is, zoals je ongetwijfeld al uit de naam op hebt gemaakt, de game-tegenhanger van filmdatabase IMDB. De database zit tjokvol met titels, genres en andere dergelijke informatie, en wordt verder aangevuld door gamers. Denk daarbij aan hoe lang het gemiddeld duurt om een game uit te spelen en gebruikersrecensies.

IGDB en zijn application programming interface (API) blijven ook los bestaan en raadpleegbaar. De grootste verandering is dat, als je informatie aan de database toevoegt, je die aan zowel IGDB als Twitch aanlevert, alsook aan alle programma’s en diensten die gebruikmaken van de API.

Indie-games worden binnenkort dus beter vindbaar op Twitch, zodat het platform écht voor ieder wat wils aanbiedt en vindbaar maakt.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Ergens vond ik de (volstrekt onlogische) link met Giant Bomb altijd wel een geinig anekdote in Twitch’ achtergrondverhaal, maar misschien is het inderdaad tijd om over te schakelen naar iets “eigens”.

    Lijkt me een goede acquisitie om Twitch weer nét iets meer overzicht te geven, waar bijvoorbeeld een Mixer of YouTube dat (nog) niet altijd hebben. Wel benieuwd of ze dat IGDB zelf ook groter willen maken en/of op zichzelf laten bestaan.