Stonks Guy in Fortnite is de ultieme 1 april grap, maar wel echt

Fortnite, ik heb er in het verleden al genoeg over gezegd, tot groot ongenoegen van velen. Ik heb me de woede van talloze gamers op de hals gehaald door Epic’s keuzes in het verleden te bekritiseren, vooral na Kratos-gate. Maar Epic vraagt er soms wel een beetje om. Nu ook weer, met een “ja, het is een 1 april grap, maar we doen het toch”-actie. Stonks Guy – oftewel Diamond Hanz – is namelijk echt toegevoegd aan Fortnite’s roster en voor 1200 V-buck issie van jou.

Gezien mijn negatieve insteek de vorige keer niet zo lekker uitpakte, laat ik deze move eens van een positieve kant benaderen. Epic Games houdt ervan om controverse te veroorzaken, iets wat ze verdomd goed afgaat. Een vete met Apple, de aanhoudende strijd met Steam en ludieke skins in Fortnite, iedereen kent Epic wel ergens van. De toevoeging van Stonks Guy is de volgende zet in de strijd om kijkcijfers en ook hier trekt het weer voldoende aandacht. Vooral op Twitter, waar mensen gemengd reageren op de aankondiging van Stonks Guy. Zo is ene Riley Wharton er intussen klaar mee.

Andere Twitteraars weten creatiever te zijn met hun reacties en zijn zo goed geweest om de hele Stonks-meme te benutten in hun repliek. Neem bijvoorbeeld Mohamed Enieb, die het Fortnite-account van Twitter een goeie ouwe switcheroo toebedeelt.

Wat je er ook van vindt, we kunnen niet ontkennen dat het weer een briljante move van Epic is. Toch ben ik wel benieuwd hoe jij hier tegenover staat. Is dit de meest geniale toevoeging ooit of is het Fortnite team deze keer echt van het padje geraakt?

  1.   
    JohnnieBoy's avatar

    Als trotse hodler van 3 aandelen GameStonk juich ik dit van harte toe. #DiamondHands, #GMEToTheMoon, #GME100Kandnotapennyless