Gerucht: Epic Games overweegt een Fortnite film

Het zout mag weer uit het keukenkastje worden gehaald want het internet barst weer uit de voegen van de geruchten. Deze keer betreft het Epic’s melkkoe Fortnite, waarvan nu wordt beweerd dat de uitgever er misschien wel een film van wil maken.

Volgens The Information wordt er binnen de muren van Epic hevig overlegd hoe men de franchise verder kan laten groeien nu Apple en Google moeilijk doen. Een film klinkt dan als een logische optie en er wordt beweerd dat deze optie ook al is benoemd door Epic. Sterker nog, de basis voor een fonkelnieuwe entertainment division gefocust op scripted video programming is al gelegd met de acquisitie van enkele voormalige Lucasfilm executives.

Een van die oud-Lucasfilm figuren is Jason McGatlin, die als executive producer verantwoordelijk is geweest voor het produceren van Disney’s Star Wars trilogie. Hoe hij van een game als Fortnite een film zou moeten maken, ik zou het niet weten. Maar goed, nogmaals… gerucht. Voor hetzelfde geld gebeurt het helemaal niet.

Maar even hypothetisch gezien, zou jij trek hebben in een Fortnite film en zo ja, wie zou daar volgens jou de hoofdrol in moeten spelen? Ik zeg Harrison Ford(nite), al breekt die met een beetje pech direct z’n heup wanneer hij The Floss moet uitvoeren. Misschien wel een leuke voor Filmhuis, te zijner tijd

  1.   
    Papachico's avatar

    Zou een goede stap zijn. Qua cutscenes/filmpjes vond ik altijd al dat zij een film ervan moesten uitbrengen.