Tim Sweeney is boos: “Apple heeft gelogen”

Tim Sweeney – de grote man bij Epic Games – is een beetje over de emmer. Volgens hem zijn de mensen bij Apple een stelletje liegbeesten. Die conclusie trok hij nadat Apple weigert om Fortnite toe te laten in de store, terwijl Epic zich juist supernederig opstelt. En dat was niet de afspraak, zegt Sweeney.

Mocht je het nog niet weten of compleet zijn vergeten, Apple en Epic liggen al een tijdje met elkaar in de clinch vanwege Fortnite. Apple trok de game uit diens store nadat Epic alternatieve betaalmethoden promootte, waardoor Apple naar diens commissie kon fluiten. Om Epic nog verder een hak te zetten werd ook diens developer account beëindigd. Daar kwam ruzie van, wat uiteindelijk ontaardde in een rechtszaak.

Jammer genoeg trekt Epic in de meeste aanklachten aan het kortste eind. In negen van de tien punten in de zaak werd Apple aangewezen als winnaar. Het enige waar Epic gelijk in kreeg, was het promoten van externe betaalmethoden. Apple mag die niet meer blocken van de rechter. Prima toch? Zand erover en door. Dat dacht Sweeney dus ook en vroeg Apple nederig om Fortnite weer toe te laten, waarbij hij beloofde zich aan de regels van de App Store te houden. Maar Apple weigert.

Sweeney beweert dat Apple de boot afhoudt totdat alle juridische conflicten compleet zijn afgewerkt en niet meer te herroepen zijn, wat nog wel een jaar of vijf kan duren. Tot die tijd blijft Fortnite op de zwarte lijst staan. En Sweeney is nu op z’n zachtst gezegd “not amused”.

Tsja, dat krijg je dus wanneer je met Apple solt. Iets met actie en reactie, wat ook bedacht is door iemand die met een appel solde. Desalniettemin is het niet echt netjes dat beloftes niet worden nagekomen. Wat vind jij? Zit Apple hier juist of staat Sweeney in zijn gelijk?

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren