Apple start nieuwe rechtszaak tegen Epic Games

En wederom nieuws omtrent de ruzie tussen Apple en Epic Games. Het boek is nog lang niet gesloten en er worden alleen maar meer hoofdstukken aan het verhaal toegevoegd. Zo is Apple opnieuw een zaak gestart tegen Epic Games, maar lijkt dit niets meer of minder dan een reactie op de zaak die Epic Games tegen Apple heeft aangespannen.

De hele kwestie draait om het verwijderen van Fortnite uit de App Store van Apple, omdat Epic Games een eigen betalingssysteem introduceerde en Apple geen geld meer in het laatje kreeg. Apple verwijderde eerder vorige week al de ontwikkeltools van Epic Games.

Via de eigen rechtszaak probeert Apple om Epic Games te ontmaskeren en duidelijk te maken dat het bedrijf zich profileert door op te komen voor gamers. Volgens Apple is het bedrijf in werkelijkheid een enorm bedrijf is dat meer winst wil maken en niet terugdeinst om regels te overtreden. Verder zegt Apple dat Epic Games enkel en alleen van de voordelen van de App Store gebruik wil maken, waardoor dit alles als diefstal gezien kan worden.

De diverse rechtszaken draaien voornamelijk om twee dingen; Epic Games wil bewijzen dat Apple een ongezonde monopoliepositie heeft en Apple wil aantonen dat Epic Games er snode praktijken op nahoudt. Hoe dan ook… wordt uiteraard vervolgt!

  1.   
    BearsRidingTanks's avatar

    Whoever Wins…We Lose