Fortnite Fast Forward 2013

2013 belooft fantastisch te worden. We kunnen vele nieuwe games verwachten en net zoals elk jaar laten de redacteuren van Gamersnet jullie weten wat er aan komt en waar zij zin in hebben. December en januari staan dan ook in het teken van de Fast Forwards 2013. Vandaag neemt Michiel je mee op zombiejacht. Tijd om je te verheugen op Fortnite!

Fortnite is de allereerste game die gebouwd is met de Unreal Engine 4. Epic Games werkte al jaren aan deze nieuwe engine, die de immens populaire Unreal Engine 3 moet doen vergeten. Je zou verwachten dat we bijna fotorealistische graphics voorgeschoteld krijgen, maar niets is minder waar. Bereid je voor op een cartooneske uitstraling. Oh ja, en heel veel zombies!

Smakelijk hapje

Heel veel aandacht heeft Fortnite tot dusver nog niet gehad. Onterecht wat ons betreft, want een nieuwe engine, een tof thema en een grappige setting zijn toch ingrediënten die samen een bijzonder smakelijk hapje kunnen opleveren. In een notendop draait Fortnite om een groepje kolderieke personen die te maken krijgen met een invasie van zombies en ander gespuis. Overdag houden de ondoden zich rustig, wat je de tijd geeft om een stevig fort te bouwen. Zodra de schemer zijn intrede doet en de maan haar eerste stralen op straat laat schitteren, is het moment dat de spreekwoordelijke pleuris uitbreekt en je moet vechten voor wat je waard bent.

Overdag dien je allerlei voorwerpen en materialen te verzamelen om een zo goed mogelijke defensie op te zetten. Zoek dingen waarmee je dodelijke vallen kunt maken, hak wat bomen om zodat je een hekwerk neer kunt zetten en ga zo maar door. Epic Games belooft haar naam eer aan te doen, want wapens en andere objecten moeten werkelijk episch gaan worden. We zijn heel benieuwd…

Overleven

De game draait om pure co-op gameplay, zoals we dat inmiddels wel kennen en ook in andere zombie-achtige games al gezien hebben. Het zelf in elkaar flansen van voorwerpen is echter een grote onderscheidende factor van Fortnite, net zoals de toch wat humoristische insteek. Door avonden succesvol te doorstaan, of in elk geval te overleven, zal je personage betere vaardigheden krijgen, variërend van combat en verkenning tot spullen verzamelen en bouwen. Denk bijvoorbeeld aan kruisbogen die meerdere brandende pijlen tegelijk kunnen schieten en zelfs elektrische schade kunnen uitrichten, hele structuren van bakstenen en cement om vijanden in de val te lokken en zelfs het bouwen van je eigen sluipschuttersnest om passende maatregelen te treffen in de omgeving (snipen!).

Voorlopige conclusie

Fortnite lijkt op het eerste gezicht niet heel vernieuwend, maar diep van binnen heeft de game een frisse kern met een gameplay die bestaat uit verzamelen, bouwen, nog meer leipe dingen bouwen en vooral heel veel lompe actie. Enerzijds is er de fun om een alledaagse schuilplaats om te toveren tot een ongekend fort, anderzijds is er de actie (met een knipoog) als ’s nachts de ondoden op je af komen. En dat alles met als basis de Unreal Engine 4 en een Disney Pixar-achtige uitstraling. Kom maar op met die game!

Fortnite verschijnt in de loop van 2013, exclusief voor de pc.

Bekijk onze gamepagina om nog veel meer over Fortnite te weten te komen, bekijk screenshots en lees al het nieuws.

  1.   
    Neolite's avatar

    Ik vindt het een gok om je eerste game met de Unreal 4 Engine uit te brengen met een cartoonesk design. Dat de game er geweldig uit gaat zien staat overigens buiten kijk.

  2.   
    kik421's avatar

    🙂 interessant