Update: Amazon Frankrijk-lekken blijken onwaar

UPDATE: Helaas mocht het niet lang duren. De Amazon Frankrijk-lekken (zie het oorspronkelijke bericht hieronder) blijken onwaar. Het bleek te gaan om een bug bij de Franse tak van Amazon, waarbij iemand ook opmerkte dat de PlayStation 5 naar pc zou komen. We blijven hopen, uiteraard, maar vooralsnog zegt Sony dat deze geruchten stuk voor stuk onwaar zijn.

Het internet gaat los: Amazon Frankrijk lijkt Walmart Canada achterna te willen gaan door games te lekken. Het gaat om exclusives voor PlayStation-consoles die nu toch naar de pc lijken te komen. Eerder lekte de Franse tak van de internetgigant ook al de pc-versie van Horizon: Zero Dawn uit, die later ook waarheid bleek te worden. Maar hou je vast, want zoals gezegd: het regent lekken.

Het begon allemaal met Persona 5: Royal en Days Gone. Deze zouden volgens de Fransen richting pc komen. Maar al snel volgden meer titels. Zo zouden ook Gran Turismo Sport en Uncharted: The Nathan Drake Collection van een pc-versie worden voorzien. Maar wellicht de klapper op de geruchtenvuurpijl: het recent uitgestelde The Last of Us: Part 2.

Van The Last of Us: Part 2 is dit overigens niet de eerste keer dat er geruchten gaan over een pc-versie. Eerder dit jaar leek een vacature op hetzelfde te wijzen. Wel is het zo dat ook toen al werd gezegd dat een eventuele pc-versie niet op korte termijn zou verschijnen. Maar de geruchtenmolen heeft natuurlijk wel weer een flinke zwengel gekregen.

SEGA, de uitgever achter Persona 5: Royal, heeft echter ontkend dat deze game inderdaad naar pc komt en zegt te willen achterhalen hoe dit gebeurd is. Dat laatste is ongetwijfeld waar, maar dat het gerucht pertinent onwaar zou zijn, zou elke uitgever met een (tijdelijke) exclusiviteitsdeal natuurlijk zeggen.

Hoe dan ook, er gaan ongetwijfeld vele staartjes aan dit verhaal komen. Houd Gamersnet dan ook vooral in de gaten!

 1.   
  Mike Gevers's avatar

  Ken je dat gevoel? Dat je ergens keihard aan werkt om het op tijd de deur uit te hebben, en dat op het Uur-U dan je opdrachtgever zegt: “Laat maar!” Ja, dat gevoel heb ik nu

 2.   
  Patrick Meurs's avatar

  @Mike Gevers: elke keer als ik gruwelijk heb zitten kakken.

  “Goed gewerkt, knul. Nu doorspoelen…”

 3.   
  Turk–Life's avatar

  Nice! Playstation exclusieve games zijn voor de ps!