Komt The Last of Us: Part 2 ook naar pc?

Nog geen week geleden ontstond het gerucht dat Horizon: Zero Dawn naar de pc zou komen, wat bij veel pc-gamers een vonkje deed ontbranden: als Sony het exclusieve Horizon al naar pc brengt, wat komt er dan nog meer naar het platform der vrijheid? Een vacature bij Naughty Dog, de ontwikkelaar achter het komende The Last of Us: Part 2, doet vermoeden dat deze studio óók bezig wil gaan met pc-werkzaamheden.

Men zoekt namelijk een graphics-programmeur met een aardig specifieke skill-set: het is logisch dat de nieuwe developer op de hoogte moet zijn hoe die moderne GPU’s aanstuurt, maar er wordt ook specifiek gevraagd naar NVIDIA-kaarten – waarvan we weten dat deze niet in de PlayStation 5 gaan zitten. Mocht dat nog niet genoeg aanwijzing zijn, dan dient de nieuwe programmeur ook bekend te zijn met de API’s Vulkan en DirectX 12. Zeker die laatste gaan we niet aantreffen in de volgende PlayStation, want dat is een technologie die direct afkomstig is van concurrent Microsoft.

Echter, het lijkt onwaarschijnlijk dat we snel een aankondiging krijgen van The Last of Us: Part 2 voor pc. Allereerst is Naughty Dog absoluut niet bekend met het pc-platform, dus de ontwikkeling zal nog wel een poosje duren. Daarnaast wil Sony natuurlijk zoveel mogelijk consoles verkopen met exclusives als het vervolg op het eveneens exclusieve The Last of Us. Horizon: Zero Dawn is al jarenlang op de markt, en bovendien verschenen voor de binnenkort verouderde console-generatie. Het zou niet onredelijk zijn om die titel binnenkort op pc uit te brengen, maar The Last of Us: Part 2 zou natuurlijk een heel ander verhaal zijn.

Hoe dan ook, uiteindelijk weten we alleen dat Naughty Dog een programmeur zoekt met ervaring in DirectX 12, Vulkan en GPU’s van NVIDIA. De tijd zal moeten uitwijzen wat hier de betekenis achter is.

 1.   
  DutchGamer-W-'s avatar

  Ik hoop het voor jullie PC gamers!
  The Last of Us is zo’n game die IEDEREEN uitgeprobeerd zou moeten hebben, helemaal als je van storytelling games houd zit je zeker goed bij ND.

 2.   
  mmx's avatar

  Ik denk dat het op de pc een fijne goed controleerbare game zal zijn doordat je met je toetsenbord en mouse kan gamen..

 3.   
  CHILLOZZ's avatar

  @DutchGamer-W-:

  dat ben ik met je eens.
  Al zeg ik daar wel bij dat ik persoonlijk wel meer fan van de uncharted reeks ben.

  TLOU is zeer zeker ook mooi. Maar ik heb zelf niet zoveel met die neppe wezens en zombies en dat soort dingen.. [op sommige titels na dan,Die me dan toch hebben doen verbazen]

  Die wezens/geinfecteerde bij tlou ze zijn zeker mooi gemaakt. Maar persoonlijk vecht ik dan liever tegen menseliijke tegenstanders… ala uncharted dus wel heeft.. Al heeft uncharted ook soms beesten/wezens.. maar veelal toch menselijke vijanden

 4.   
  Turk–Life's avatar

  Hoop t niet. Ps exclusives moeten dat blijven!

 5.   
  Mike Gevers's avatar

  @Turk–Life: Waarom zou dit een slecht iets zijn? Als PlayStation-exclusives jaren na dato naar pc komen (zoals geruchten gaan over Horizon: Zero Dawn), levert dat Sony toch alleen maar wat extra centen op? Daarmee kunnen weer nieuwe toffe games worden ontwikkeld.

  Jaren na de launch gaan games als Horizon: Zero Dawn en The Last of Us 2 écht niet zoveel consoles meer verkopen; iedereen die een console koopt voor die spellen, doet dat uiterlijk 2 jaar na launch. Ik snap echt niet waarom mensen kwaad worden als exclusives andere markten aanboren.

 6.   
  Turk–Life's avatar

  @Mike Gevers:

  Ja als je het zo uitlegt dan vind ik t ok 😀

  Wij ps gamers zijn altijd aan t pronken over de exclusieve games, heeft geen nut meer als ze dat niet meer zijn. Maar als t extra geld brengt aan sony, vooruit dan. Wel met de voorwaarde dat het pas jaren later voor andere consoles en pc uitkomt!

 7.   
  Anoniem-122518084's avatar

  Zekers nice kan ik eindelijk TLOU spelen met mooie graphics op nvidia. Maar ik denk niet dat het gaat gebeuren want dan gaan veel PS gamers misschien overstappen naar de pc omdat je dan de beste versie van het spel hebt.

 8.   
  BearsRidingTanks's avatar

  Zou dan ook fijn zijn als ze deeltje 1 voor de pc plebs naar buiten brengen. Kunnen ze het hele verhaal meemaken.

 9.   
  Anoniem-92460649's avatar

  Zou dat de rede zijn dat het uitgesteld is