Keanu Reeves zorgde voor meer Keanu Reeves in Cyberpunk 2077

Op de afgelopen E3 stal Keanu Reeves de show met zijn “You’re breathtaking!”-uitspraak tijdens de presentatie van Cyberpunk 2077. Reeves speelt het personage Johnny Silverhand, maar eigenlijk was zijn rol helemaal niet zo groot…

In een gesprek tussen journalist Gian Luca Rocco en Italiaanse stemacteur Luca Ward bleek namelijk dat Johnny Silverhand eigenlijk een veel kleinere rol had, maar dat Keanu Reeves zoveel genoot van het karakter dat hij ontwikkelaar CD Projekt RED overtuigde om meer Johnny Silverhand in de game te stoppen. Het gevolg: alle anderstalige stemacteurs hebben óók tweemaal zoveel werk te doen.

Overigens betekent dit niet dat Johnny Silverhand eigenlijk maar een bijrolletje zou spelen: hij zit in het hoofd van protagonist V, dus hij zou toch altijd al bij je zijn geweest. Volgens Marcin Iwinski, de directeur van CD Projekt RED, heeft het in totaal vijftien dagen geduurd voordat alle tekst was ingesproken, waarbij Keanu Reeves het op één na grootste deel op zich nam. Alleen V zelf heeft meer gespreksstof te vertolken gehad.

Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020 voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren