Gast die Keanu Reeves toeriep op Xbox E3 Briefing krijgt Cyberpunk 2077

Het bleek hét heilzaamste momentje van de hele Xbox E3 2019 Briefing (en misschien wel de rest van deze complete E3) toen niemand minder dan Keanu Reeves himself het podium betrad voor Cyberpunk 2077. Gedurende een korte speech noemde Reeves het spel “breathtaking”, wat prompt beantwoordt werd door iemand uit het publiek met “You’re breathtaking!”

De bejubelde acteur hoorde het en riep op zijn beurt weer dat juist de schreeuwende man adembenemend was, om het af te maken met het heilzame statement “You’re all breathtaking!”

Het specifieke fragment uit de gehele persconferentie is inmiddels vrijwel overal op (onder meer) Twitter te vinden:

Een mooi momentje voor de show, de twee heren in kwestie en vrijwel iedereen die toekeek. Ook ontwikkelstudio CD Projekt RED kon genieten van de impromptu spontaniteit; de Poolse game-makers besloten de man uit het publiek te trakteren op een felbegeerde Collector’s Edition van Cyberpunk 2077.

De man in kwestie blijkt Peter Sark, een YouTuber woonachtig in Los Angeles. Gedurende Xbox’ jaarlijkse persconferentie zat hij op de eerste rij, luttele meters van Reeves verwijderd.

Sark liet online snel weten “the breathtaking guy” te zijn per first-person YouTube-video en tweet, waardoor CD Projekt RED al snel in contact kon komen voor een (evenals heilzaam) bedankje voor het bizarre momentje:

De E3 2019 is nog lang niet voorbij en ongetwijfeld zullen nog vele bizarre of ongemakkelijke momentjes volgen op de vele persconferenties, maar voor nu willen we graag Keanu Reeves, Peter Sark en CD Projekt RED bedanken voor misschien wel een van de heilzaamste momentjes die we tot dusver hebben mogen ervaren rondom de beurs.

Houd Gamersnet de komende tijd in de gaten voor al het nieuws van E3 en natuurlijk het laatste van Cyberpunk 2077

 1.   
  kiesmaarwa's avatar

  <3 Keanu. Los daarvan, hij doet iets raars met zn rechtervoet als ie wijst waar ik niet van kan wegkijken

 2.   
  MaTriXX's avatar

  Nou die gast heeft ook ze 2 minuten of fame behaald en kan zich zelf flink af fappen op het filmpje terwijl hij een mooie speciale collector`s editie krijgt van een game :P.

  Vond het overigens wel een grappige tegen reactie van Reeves.

 3.   
  mattioza's avatar

  Het moedigt mensen natuurlijk wel aan om dingen te gaan roepen, zowel positief als negatief. Weet niet of het goed is om er te veel aandacht aan te geven, gezien de shows anders binnenkort om de paar minuten verstoord worden door opmerkingen dat geroepen worden. Maar goed, in dit geval is het wel een anekdote voor achteraf. 😀

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @mattioza: Ik denk dat elke uitgever/partij daar zelf wel controle op uitoefent. Paar jaar terug was er ook een heckler bij Xbox en/of EA, die uiteindelijk gewoon een verbod voor de komende jaren heeft gekregen.

  Sommigen vinden het leuk, anderen irritant. Ik ga ervan uit dat uitgevers uiteindelijk zelf wel achterhalen welk publiek bij hun past en wat voor types niet. De meeste mensen joelen overigens ook niet zo maar iets gedurende speeches/stiltes, gelukkig.

 5.   
  mattioza's avatar

  @Sander Klijn: Oh was het bij Bethesda ook zo? Bij PSX is het doorgaans ook erg, maar goed dat zijn nog fanboys.

  @Tom Kauwenberg:
  Een ander voorbeeld: De PC gaming show wordt nu gesponsord door Epic Games, dus er komen redelijk wat Epic Games Store exclusives in voor, wat logisch is. Er zijn behoorlijk wat pc gamers dat de Epic Games Store haten met een passie. Dus er zou zo maar eens iemand/een groep de show kunnen boycotten, vanaf ze horen dat bv. een Shenmue 3 een Epic Games Store exclusive wordt. Gelukkig bleek het publiek nog behoorlijk Epic Games minded of in ieder geval neutraal.

 6.   
  Bram_M99's avatar

  Echt heel erg leuk dat ze dat aan hem geven, vond het ook een erg leuk moment tijdens de stream.

 7.   
  Bram_M99's avatar

  Ik denk dat het update waardig is dat hij liever iets anders wilt… (https://twitter.com/petertheleader/status/1137939411570532352?s=21)