Capcom wil slapende franchises wakker maken

Er zijn best veel uitgevers die het moeilijk hebben, vaak vanwege lootboxes, politieke keuzes of uitgemolken series. Een mooie uitzondering hierop is Capcom, die hoogtijdagen kent, onder andere vanwege de successen van Resident Evil 2 Remake, Devil May Cry 5, Monster Hunter World Iceborne en Resident Evil 7. Inmiddels is laatstgenoemde game verantwoordelijk voor 2.1 miljoen verkochte exemplaren en RE2 voor 4.2 miljoen exemplaren. Dit is natuurlijk de reden dat Capcom moet kijken om andere games “naar het nu” te halen, mede daarom is Project REsistance aangekondigd!

Ook heeft de uitgever zijn jaarlijkse rapportage naar buiten gebracht en daarin staat een mooie omzet van 921 miljoen dollar. Daarnaast is de volgende quote te vinden in het verslag:

“Our initiatives are to (1) strengthen digital sales, (2) bolster our title lineup through the full-scale execution of our 60-month and 52-week maps and (3) awaken dormant intellectual properties.”

We mogen dus verwachten dat er meer oude series een make-over krijgen en wij hopen natuurlijk vooral op Resident Evil 3 remake. Wellicht kan zombie-Peter dan Tom weer de stuipen op het lijf jagen.

  1.   
    Tom Kauwenberg's avatar

    Is het alweer tijd om Dead Rising uit de dood op te doen staan?

    Ik weet dat de laatste twee titels niet echt fraai waren, maar als Resident Evil zo’n sterke revival mee kan maken, dan kan Dead Rising het ook, toch?