Halloween-update voor Sea of Thieves brengt o.a. nieuw Fort

Sinds Sea of Thieves op een maandelijks update-schema zit, werkt ontwikkelaar Rare al aan een pad naar de patch van deze maand. Oktober brengt spooky sferen, en die slaan nu ook over op zee.

Het toppunt van alle angstaanjagende oktober-content is het gloednieuwe Fort of the Damned; een ultiem moeilijke versie van de reguliere Forts. Ook deze uitdaging laat zich uitspelen in golven aan ondode skeletten, maar ditmaal dienen ze verslagen te worden met behulp van de Flames of Fate, de morbide toevoeging van vorig jaar.

De Fortress of the Damned kan alleen geactiveerd worden door alle zes Flames of Fate op de specifieke locatie te ontsteken, alsmede een exclusieve Ritual Skull te offeren. De Ritual Skulls (ook bekend van eerdere tijdsgebonden content) zijn nu te vinden met speciale missies, maar worden ook continu verstopt in de open wereld.

Het nieuwe en extra zware Fort blijft ook na oktober in de game rondspoken, maar alle ándere Halloween-content is exclusief gedurende deze campagne te verkrijgen. Daaronder vallen een hele reeks nieuwe cosmetics die zowel in-game te verdienen zijn als per microtransacties aan te schaffen.

Om in het “Spooktober”-sfeertje te blijven, zijn twee exclusieve varianten van huisdieren nu tijdelijk te verkrijgen. Alleen gedurende deze maand kunnen piraten een skelettenversie van de papegaai en kapucijnaapje kopen, tegen dezelfde in-game prijs als standaard voor de reguliere diertjes standaard telt.

Naast alle griezelige nieuwe content en cosmetische items, wordt Sea of Thieves ook nog voortdurend verbeterd aan de hand van deze grote updates.

Onder de andere nieuwigheden van deze maand valt ook de mogelijkheid om The Arena in duo’s te tackelen op een sloep, alsmede meer doorwerkingen van Sea of Thieves’ competitieve spelmodus voor vier spelers.

Als klap op de vuurpijl doen nu ook felle en dubbel getinte haarkleuren hun intrede, is de mogelijkheid om ook je ondergoed van kleur te veranderen nu aanwezig én plingelt de banjo eindelijk in de game, een veelgevraagd nieuw instrument.

Alle patch notes over de grote en kleine verandering aan Sea of Thieves zijn netjes na te lezen via de officiële release notes.

Sea of Thieves verscheen oorspronkelijk op 20 maart 2018, maar is sindsdien voortdurend onderhouden en verbeterd door Rare. Sinds de feestelijke Anniversary Update wordt de game op maandelijkse basis gratis uitgebreid met nieuwe avontuurtjes, spullen om vrij te spelen en nieuwe manieren om de piratenwereld te veroveren.

  1.   
    Nollie's avatar

    Weer een mooie update hoor.