Sea of Thieves toont aanstormende huisdieren en microtransacties

Al vaak genoeg besproken en door de spelersgemeenschap aangevraagd, maar ze zijn nu dan toch echt onderweg: morgen doen huisdieren (en bijbehorende microtransacties) hun intrede tot Sea of Thieves. Aan de hand van de aanstaande Smuggler’s Fortune-update verschijnt het eerder aangekondigde Pirate Emporium in de zeewereld, waar piraten met nieuwe munteenheden meer cosmetische voorwerpen en diertjes kunnen scoren.

De eerste spreekwoordelijke golf aan huisdieren bevat twee diersoorten, met respectievelijk weer twee rassen en meerdere vacht- en veerkleuren. Hierbij gaat het specifiek om gevolgte en een reeks aapjes, met volgens Rare meer “voorheen geteasede” beestjes onderweg.

Rare deed de nieuwe feature al uitgebreid uit de doeken op een preview-stream (mét een brutaal aapje in de studio), waaruit ook meerdere video’s uitrolde die verder ingaan op het hoe en wat van de update.

De huisdieren zijn te koop met “Ancient Coins”, een volledig nieuwe valuta, in het Pirate Emporium. Deze munten kunnen ingekocht worden aan de hand van betaling met zuurverdiend echt geld, maar worden ook verdiend door nieuwe skeletten in de wereld op te jagen en de munten over hun rug te stelen. Typisch piratengedrag.

Mocht je de Ancient Coins gewoon snel, handje-contantje, willen spenderen. Dan zijn ze in bulk te koop tegen verschillende bundeltarieven. Hoeveel die in euro’s bedragen, is nog niet bekend.

Naast een groeiende hoeveelheid huisdieren, moet het Pirate Emporium ook unieke, cosmetische voorwerpen gaan verkopen. Daaronder vallen nu bijvoorbeeld exclusieve onderdelen van een uniek Banjo-Kazooie schip, maar ook de eerste verschijning van nieuwe emotes.

De visie van de Smuggler’s Fortune-update is duidelijk en morgen gaan de servers van Sea of Thieves tussen 11:00 uur en 17:00 uur offline gaan om alle nieuwigheden te implementeren. Vanuit daar is het vooruitzicht voor de microtransacties dat Rare, over verloop van tijd, meer en meer nieuwe cosmetics en dus ook meer huisdieren naar het spel wil brengen.

Sea of Thieves verscheen oorspronkelijk op 20 maart 2018. Sindsdien is de game uitgebreid met vier grotere content-updates, een volledige Anniversary Update en wordt de game nu levendig gehouden aan de hand van maandelijkse updates, waarvan Smuggler’s Fortune alweer de derde is.

  1.   
    Nollie's avatar

    Mezelf kennende wordt dat waarschijnlijk iedere maand een nieuwe skin voor mijn schip, waarschijnlijk komen dan die emotes daar nog bij. Ik ga maar alvast wat geld op mijn PayPal storten 😉