Sea of Thieves verbetert wachttijden in The Arena

Sea of Thieves’ competitieve modus, The Arena, deed intrede tot de piratenwereld met de Anniversary Update van vorige maand. En waar de Adventure Mode over het algemeen vrij stabiele servers kent, bleek The Arena soms wat moeilijker vol te stromen dan gedacht. De Taverne, die dient als een verzamellobby voor en na gevechten, is vaak een beerput voor onnodig lange wachttijden.

Het trage op gang komen (en ook weer afsluiten) van The Arena heeft als gevolg dat veel spelers (verspreid over teams van vier) vroegtijdig het spel verlaten, waardoor potjes al snel oneerlijker aan zullen voelen. Momenteel staat er ook geen penalty ingesteld voor spelers die, vooral halverwege een match, plots besluiten van spreekwoordelijk schip te springen.

Inmiddels heeft Rare maatregelen genomen om The Arena ietwat te versoepelen in laad- en wachttijden. Middels een bericht richting de community laat Jason Cross, Producer van The Arena, weten hoe de ontwikkelstudio dat precies doet. Sommige langere wachttijden zijn nu met vijfvoud verkleind, zo belooft Rare.

  • Reward Timer: 15 seconds – Down from 2 Minutes.
  • Staging Timer: 1 minute – Down from 5 Minutes.
  • Ready Timer: 1 minute – Unchanged.

De langste wachttijd die spelers nu zouden moeten ervaren, is een goede twee minuten. Nog altijd flink, maar al een heel stuk minder dan de dikke zes minuten die voorheen soms gemeten werd.

Ondertussen communiceren Sea of Thieves-spelers ook andere wensen voor The Arena. Zo is de beperking tot enkel galjoenen (voor vier spelers elk) een doorn in het oog van spelers die juist competitief willen gaan met kleinere boten. Daarvoor hoopt Rare in de komende tijd genoeg feedback te ontvangen, om meer The Arena op maat te kunnen maken.

De Anniversary Update lanceerde 30 april jongstleden. Naast The Arena bracht die update ook verhalende content en nieuwe gameplay-mechanieken naar Sea of Thieves, waaronder vissen.

Binnenkort ontleden wij hoe Sea of Thieves er een jaar later voor staat aan de hand van de nieuwe update. Een herziene review is onderweg en verschijnt binnenkort op Gamersnet.

Het is niet mogelijk om op dit bericht te reageren