Lead producer Anthem vertrekt bij BioWare

Het lijkt het laatste teken aan de wand te zijn voor BioWare’s Anthem. De lead producer van de zo geflopte game uit de stal van Electronic Arts vertrekt na acht jaar bij ontwikkelaar BioWare. Ben Irving was de laatste maanden nog veelal te bewonderen in livestreams waarin nieuwe content en updates werden getoond aan het publiek.

Op zijn eigen Twitter-account laat Ben Irving weten dat hij aan de slag gaat bij een ander bedrijf en bedankt hij flink wat personen in een drietal tweets. Ook zegt hij nog te geloven in de toekomst van Anthem, al doet deze toch onverwachte beslissing anders vermoeden.

After 8 amazing years at BioWare I have made the decision to move on and have accepted an exciting opportunity at another gaming company. Since the first time I played Baldurs Gate many many years ago, BioWare was the dream place I always wanted to work. I will forever be grateful to all the people who gave me the chance to work on great products with amazing people. I believe Anthem has a bright future – there is a great team working on it and I look forward to following its progress (and playing it!) from the sidelines. I have really enjoyed interacting with the Anthem community – Streams, Twitter and Reddit. Through the good times and the tough times.

De reacties op zijn tweets zijn nogal gemixt. Naast mensen die hem succes wensen zijn er veel negatieve tweets, waarin hij veelal wordt beschuldigd van vluchten. Vooral het feit dat hij, en anderen, meerdere malen heeft gezegd in de media en op stream dat hij nog geloofd in te toekomst van Anthem om vervolgens te vertrekken, wordt vergeleken met een kapitein die zijn zinkende schip achterlaat.

Het zo geplaagde Anthem lijkt nu ook echt aan zijn einde te komen. De laatste reddingsboei Cataclysm heeft niet gebracht wat de fans wilde en de verschrikkelijk kale game nodig had. Het vertrek van Irving lijkt de laatste nagel aan de doodskist voor Anthem, aangezien de roadmap al was verwijderd en EA de game amper aandacht schonk op E3 en tijdens de laatste aandeelhoudersbijeenkomst.

 1.   
  someone else's avatar

  Wat moet hij een kuttijd hebben gehad.

 2.   
  xmOhChickx's avatar

  Mijn verloofde maakte een pre-order en heeft lang zitten wachten op de release van Anthem, hij kon niet wachten de game eindelijk te spelen! Hier ging het al deels meteen mis met de Demo/Beta versie en wanneer ik iets las was het meer en deels slecht dan goed nieuws steeds, ellende na ellende.. Anthem had beter niet kunnen uitkomen, zie het eerlijk gezegd ook somber in betreft Anthem!?

  Logisch dat er ook nu deels haat is door fans, begrijpelijk dat er mensen zijn die negatief reageren op het Twitter bericht van die Lead producer Ben Ijving

 3.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @xmOhChickx: zelfs de game evolve wat al jaren oud is en waar anthem het duidelijk van heefd gestolen is 10 keer beter

 4.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @the ultimate gamer boss: Wat heeft Anthem precies van Evolve “gestolen”? Want ik zie echt nul overeenkomsten die je niet met élk ander spel zou hebben.

 5.   
  the ultimate gamer boss's avatar

  @Tom Kauwenberg: zie je 0 overeenkomsten die ga je serieus menen kijk dan nog maar eens goed dan

 6.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @the ultimate gamer boss: Ik ga die serieus menen; ik zie nul overeenkomsten tussen Evolve en Anthem die de twee niet met vrijwel elk ander current-gen multiplayerspel hebben.

  Je bent vrij me te vertellen wat Anthem dan precies van Evolve “gestolen” heeft.

 7.   
  OnOwned's avatar

  @Tom Kauwenberg: @the ultimate gamer boss: Ze hebben beide verschillende klasses…….that’s it denk ik. Als je nu Destiny had gezegd dan had ik je gelijk gegeven.

 8.   
  xmOhChickx's avatar

  @Tom Kauwenberg: @the ultimate gamer boss: Overeenkomst(en) wel of niet, I don’t know.. Laten we hier zeker niet te ver op in gaan verder (;