BioWare verwijdert roadmap Anthem

Ontwikkelaar BioWare heeft het maar moeilijk met zorgenkindje Anthem. Na een waslijst aan ontwikkelproblemen getrotseerd te hebben, lanceerde de game met hevige scepsis van zowel critici als spelers. Een stijgende lijn richting de horizon werd ingezet, maar nu blijkt BioWare die beloofde roadmap aan vernieuwing en verbetering plots verwijderd te hebben.

Anthem werd al even voorzien van gratis updates, maar ondertussen moesten ook een boel andere beloofde toevoegingen uitgesteld worden. Vooral de bakken content die ingeroosterd was voor april (waaronder het veelbelovende Cataclysm-evenement), kwam onder uitstel tijdelijk te vervallen.

Onder meer YouTuber YongYea merkte recentelijk op hoe de roadmap definitief verdween — nu blijkbaar minder tijdelijk dan voorheen gedacht.

YongYea onderstreept hoe BioWare rond eind mei plots bijzonder stilviel, terwijl het beloofde Cataclysm-evenement richting diens deadline ging. En ja, inderdaad; ook op BioWare’s eigen Twitter-kanaal werd plots bijzonder weinig gecommuniceerd, terwijl de officiële website ook minder informatie over de roadmap lijkt te bevatten.

BioWare of Electronic Arts hebben zelf nog geen officieel statement afgegeven rondom het verdwijnen van de roadmap, laat staan wat nu precies de bedoeling is met Cataclysm. Wél kunnen pc-gamers sinds kort terecht op een public test server (PTS) om alvast een eerste blik op het evenement te krijgen. De vraag wanneer die content zo ongeveer wél af moet zijn, dat blijft vooralsnog onduidelijk.

 1.   
  Petor's avatar

  Ik ben aan het bidden voor de toekomst van Dragon Age…

 2.   
  OnOwned's avatar

  @Petor: Je moet je sterk afvragen of je nog een Dragon Age wilt van een studio, die zo loopt te ouwehoeren. Zeg ik met heel veel pijn in het hart.

 3.   
  kiesmaarwa's avatar

  Als je als onderneming een beloofde roadmap niet nakomt, kan dat dan als false advertising gezien worden? Ik voel wel een rechtzaakje aankomen (als ze idd niet de roadmap aanhouden)

 4.   
  BozeBever's avatar

  @kiesmaarwa: Dat weet ik zo nog niet. Deze roadmap was immers een intentie. Voor mijn gevoel voelde bioware en EA het zelf ook al aankomen door zo expliciet GEEN seasonspass uit te geven (maar het wel te marketen als een godsgeschenk). Als er al voor betaald is, dan is het mogelijk omdat bioware de vooraf betaalde goederen/diensten niet levert. Lijkt mij dat dit nu niet het geval is… Zal juridisch vast wel dichtgemetseld zijn.

  Hoogstens dat de aandeelhouders over de zeik zijn… Maar je hebt de laatste jaren het toch al zwaar als aandeelhouder van EA… Dit kan er ook nog wel bij.

 5.   
  Heart1982's avatar

  Ik ben al lang blij dat ik Anthem express niet voor de volle mep gekocht heb.

  Voor mij persoonlijk (maar ik kan me indenken voor meerdere gamers) gaat dit wel een dingetje worden. Lossen ze dit niet goed op, dan wacht ik met de aankoop van een nieuwe Bioware game tot de GOTY uit is gekomen (als ik al een nieuwe koop).
  Dan weet je in ieder geval zeker dat je alles krijgt waar dat je op gehoopt hebt. Lopen de ontwikkelaars alleen meer omzet mis, tjsa jammer dan. Actie -> Reactie