Plannen Anthem 2.0 definitief van tafel

De ontwikkeling van Anthem 2.0 – of Anthem NEXT – is per direct stilgelegd. Volgens het studiohoofd van BioWare Austin heeft men de stekker uit de opknapklus moeten trekken, mede door de effecten van de COVID-crisis.

In een blog post legt Christian Bailey uit dat het een moeilijke keuze was en dat hij snapt dat dit tot teleurstelling leidt, maar dat dit besluit onvermijdelijk was. Het team heeft het afgelopen jaar onder druk gestaan, en dan helpt een pandemie ook niet echt mee.

2020 was a year unlike any other however and while we continue to make progress against all our game projects at BioWare, working from home during the pandemic has had an impact on our productivity and not everything we had planned as a studio before COVID-19 can be accomplished without putting undue stress on our teams

Daarnaast heeft BioWare ook nog een paar andere games waar men de focus nu op wil leggen. Zo wordt er constant gewerkt aan de volgende Dragon Age, Mass Effect en brengt de studio nog steeds updates uit voor Star Wars: The Old Republic. Ze hebben het er maar druk mee.

Voordat iedereen nu als een malle “R.I.P. Anthem”-plaatjes gaat posten op socials, de servers blijven volgens Dailey wel gewoon online, al is het maar de vraag hoelang ome EA dat in stand gaat houden. Het feit dat EA onlangs aangaf dat men de toekomst van de game eens flink onder de loep ging nemen, sta ik er niet gek van te kijken als ook de servers dit jaar nog plat gaan.

  1.   
    Zorroberner's avatar

    Tjah het verrast me niet. Past niet bij EA om een game extensief te repareren. Er was ook te weinig voortgang de afgelopen maanden. Maar ze gebruiken Covid wel als handig excuus denk ik.

    Naja positieve is dat ze zich wel weer richten op de core single player franchises. Blijft altijd jammer als een nieuwe IP faalt, maar hopelijk leidt dit tot het besef dat Bioware zich vooral lekker bij Single Player games moet houden. Nu maar afwachten hoe DA en Mass Effect gaan zijn. Hopelijk gaat Bioware weer lekkere toppers produceren. Maar goed hoop vertrouwen dat ze moeten repareren.