Cyberpunk 2077 wil je zélf aan het denken zetten

Veel mensen kijken reikhalzend uit naar Cyberpunk 2077, maar eigenlijk hebben we nog maar redelijk weinig informatie over de game. In een interview met Polskie Radio spreekt lead quest designer Pawel Sasco echter wat meer informatie. Disclaimer: zelf spreken we bij Gamersnet geen Pools, dus vertrouwen we op de vertaling van Reddit-gebruiker TheNeonArcade.

Sasco zegt dat het hoofddoel van protagonist V is om los te breken van de ketenen van Night City. Daarvoor moet je op zoek naar een chip die onsterfelijkheid kan bewerkstelligen. Keanu Ree-, sorry, Johnny Silverhand helpt je daarbij een handje en je relatie met dit personage zal het einde van de game grotendeels vormen.

Ook zegt Sasco dat Cyberpunk 2077 gevoelige onderwerpen niet zal schuwen, zoals veel games tegenwoordig wel doen. Echter, de ontwikkelaars willen dat je zélf nadenkt over de moraliteit; goed en kwaad zijn wat je er zelf van maakt. Dit is natuurlijk in lijn met de eerdere games van CD Projekt RED: in The Witcher 3 is ook lang niet alles wat het lijkt.

Heel concreet is dit natuurlijk niet, maar dat is ook logisch: CD Projekt RED wil er vanzelfsprekend alles aan doen om te voorkomen dat mensen spoilers lezen voordat ze zelf de kans hebben gehad om met de game aan de slag te gaan. Cyberpunk 2077 verschijnt op 16 april 2020 voor pc, Xbox One en PlayStation 4.

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Dat beslis ik godverdedomme zelf wel, CD Projekt RED.

 2.   
  Daniel Z's avatar

  @Tom Kauwenberg: Denk toch eens na man!

 3.   
  mmx's avatar

  @Tom Kauwenberg: @Tom Kauwenberg: relax Tom dit is slechts voor je bloeddruk.