Nieuwe Mercury-map voor Battlefield 5 verschijnt een dag eerder

We zagen Mercury al prachtig passeren in een epische trailer, maar nu blijkt de nieuwe map voor Battlefield 5 ook een dagje vervroegd te zijn. Oorspronkelijk stond de verschijning van het level gepland voor morgen, maar DICE en Electronic Arts voorzagen de gratis content van een ietwat vervroegde release.

Middels een vlotte tweet (mét promotievideo) maakte het Battlefield-team bekend dat Mercury inmiddels gratis te downloaden en te spelen is voor alle Battlefield 5-spelers:

Gewillige soldaten kunnen vanaf nu dus terecht op de Griekse slagvelden Mercury, ongeacht hun platform van voorkeur, zij dat PlayStation 4, Xbox One of pc via Origin.

Meer informatie over de nieuwe omgeving én tips om effectiever toe te slaan op Kreta, zijn te vinden op de officiële blogpost over Mercury.

Mercury vormt nog altijd onderdeel van het derde “hoofdstuk” van Battlefield 5, zoals al voor release aangekondigd was. Een andere prominente toevoeging van de “Trial by Fire”-content was uiteraard DICE’ eigen variant op battle royale, hier Battlefield 5: Firestorm genaamd.

Battlefield 5 verscheen oorspronkelijk op 20 november 2018, maar heeft sindsdien niet de beste “run” gehad qua imago en spelersaantallen. Uitgever Electronic Arts gaf zelf eerder al aan dat Battlefield 5 onder verwachtingen presteert.

 1.   
  Rolf Maas's avatar

  De servers van Origin hebben het maar druk sindsdien. Downloaden wil niet echt vlotten en 9/10 keer is mijn bibliotheek leeg… meh… 🙁

 2.   
  Overload14's avatar

  @Rolf Maas: Een kwartier geleden had ik daar ook last van. Maar heb zojuist origin nog eens opgestart en het blijkt terug te werken.

  Ze hebben precies ook terug wat nieuwe elite skins erbij gestoken. Persoonlijk vind ik het niet erg dat door deze speciale skins toch nog wat extra centjes willen verdienen maar man ze brengen ook echt wel lelijke skins uit 😛

 3.   
  Rolf Maas's avatar

  @Overload14: Zojuist is het mij ook weer gelukt, gelukkig!

  Net twee potjes in Mercury gedaan… WOW… gewoon WOW!