Creative Director Ubisoft teaset nieuwe Splinter Cell op Twitter

Na jarenlange stilte over een potentieel (en vooral langverwacht) vervolg op Splinter Cell: Blacklist lijkt sluipheld Sam Fisher terstond vóór aanstaande E3 alsnog onderweg te zijn. Julian Gerighty, een Creative Director bij Ubisoft voor onder meer The Division 2, claimt op Twitter dat hij werkt aan “een nieuwe Splinter Cell”, in samenwerking met allerlei andere bekende franchises en gezichten van Ubisoft.

In hoeverre het allemaal waar is, dat blijft vooralsnog onduidelijk. Per meegeleverde foto zien we dat Gerighty ’s avonds laat rode wijn nuttigt, klaarblijkelijk omringt door andere Ubisoft-gezichten op een samenkomst in Lyon. Misschien hebben Dan Hay (bekend van de Far Cry-franchise), Roman Campos Oriola (For Honor, recentelijk nog) en andere Creative Directors nét iets te diep in het glaasje gekeken, wie weet schuilt er meer waarheid achter.

Toch klinkt het vergezocht, wat Gerighty hier teaset. De terugkeer van Sam Fisher is welkom, maar een “cross-over met The Crew 2” en vrijwel elke andere franchise van Ubisoft? Dat klinkt meer als een gemoedelijke grap over overmatige dronkenmanspraat. Op de aanstormende E3-persconferentie schijnt Ubisoft echter meer uit de doeken te doen, zo teaset de Fransman.

Gerighty’s tweet over een “nieuwe Splinter Cell” werd razendsnel verspreid, waardoor hij niet veel later al semi-gemeende smeekbedes tweette om zijn berichten niet te verspreiden. Daarbij kwam ook een screenshot van een persoonlijk bericht vanuit een PR-manager van Ubisoft, die Gerighty opdringend vraagt zijn telefoon gewoon uit te zetten.

Voor ons resteert de vraag nog altijd in hoeveel korrels zout we bij de beschonken berichten mogen gooien. Enerzijds is het reëel genoeg om een comeback van Sam Fisher in te beelden, anderzijds voelt het niet enorm Ubisoft-esque om die op deze manier uit te laten lekken, door iemand die nog zo recentelijk aan een andere grote Tom Clancy-titel gewerkt heeft.

Richting het publiek communiceren andere PR-gezichten van Ubisoft nu dat de Creative Director een “grapje maakt”, iets wat klaarblijkelijk prima in de lijn der verwachtingen van de Franse spellenregisseur ligt.

Ubisoft kondigde nog geen week geleden officieel Ghost Recon Breakpoint aan, evenals een nieuwe telg in de lijn aan Tom Clancy spellen. Is er dan, naast recentelijk nog The Division 2, überhaupt nog wel ruimte voor een verse Splinter Cell?

Rondom E3 2019 organiseert Ubisoft, zoals altijd, wederom een eigen persconferentie. Dit jaar vindt die plaats op maandag 10 juni, om 22:00 uur ’s avonds Nederlandse tijd. Aldaar zullen we er ongetwijfeld achter komen in hoeverre dit een reeks onnozele drunk tweets was, of een beschonken voorbode aan wat komen gaat.

Wat het ook zal worden, je leest het tegen die tijd absoluut na op Gamersnet

 1.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  Mja, ik denk dat het vooral om een dronken grapje gaat. Gerighty komt nét van The Division 2 en hij heeft verder ook geen verleden in de ontwikkeling(en) van Splinter Cell. Lijkt me dat hij gewoon wéét dat dit de meest gevraagde titel is, en daarom met zo veel mogelijk hashtags en mentions daarop inspringt.

  Terugkeer van Sam Fisher zou nog altijd zeer welkom zijn, maar het verbaast met niks als er nog een Splinter Cell-loze E3 voorbijgaat. Momenteel zijn er toch al te veel Tom Clancy-games in omloop, zo lijkt ‘t.

 2.   
  Rolf Maas's avatar

  Helaasch…. écht een grapje… 🙁

 3.   
  DB Ries's avatar

  Goh nieuwe SC zou echt te gek zijn. Helaas. Tja moet ik mijn verdriet vanavond maar wegdrinken.

 4.   
  tranceguy's avatar

  Las op twitter dat de reveal een joke zou zijn. bron: https://www.gamerevolution.com/news/539303-new-splinter-cell-maybe-revealed-tweet

 5.   
  Tom Kauwenberg's avatar

  @tranceguy: Dat stond ook al in het bericht zelf.

 6.   
  mmx's avatar

  @DB Ries: is er genoeg plaats in de kroeg komen we je helpen.

 7.   
  Turk–Life's avatar

  Geen splinter cell aub. Blij dat t n grap was.